Spanje door naar de finale van de Nations League na winst op Italië

door admin
Spanje door naar de finale van de Nations League na winst op Italië

Door de overwinning op de Italianen neemt het nationale voetbalelftal van Spanje het zondagavond op tegen de winnaar van het duel België-Frankrijk. Bondscoach Luis Enrique zorgde woensdag in het San Siro in Milaan voor een daverende verrassing door de pas 17-jarige Gavi op te stellen. De middenvelder van het Barcelona van Ronald Koeman is door zijn debuutoptreden tegen Italië met 17 jaar en 62 dagen de jongste speler ooit die voor het Spaanse elftal uitkwam. Na afloop werd zijn spel bejubeld door zowel de bondscoach als de Spaanse media.

De overwinning op Italië is knap te noemen, omdat de Italianen deze zomer nog Europees Kampioen werden en al 37 wedstrijden niet meer hadden verloren. Spanje neemt met de winst in de halve finale van de Nations League revanche op Italië, dat Spanje op het EK 2021 in de halve finale met strafschoppen uitschakelde.

Ferran Torres was de gevierde man bij Spanje. De speler van Manchester City maakte in de 17e minuut en in de blessuretijd van de eerste helft de twee doelpunten voor het team van Luis Enrique. In de 17e minuut schoot Torres met binnenkant voet raak uit een voorzet van Mikel Oyarzabal. Een half uur later waren de aangever en de afmaker dezelfde spelers, dit keer kopte Torres raak.

Italië speelde vanaf de 42e minuut met een man minder, na de rode kaart van Juventus-verdediger Leonardo Bonucci. Bonucci gaf een elleboog in de nek van Barcelona-speler Sergio Busquets, wat hem de tweede gele kaart opleverde. La Squadra Azzurra maakte via Lorenzo Pellegrini in de 83e minuut nog de 1-2, maar de wedstrijd werd niet meer uit handen gegeven door La Roja.

Aanstaande zondag speelt Spanje wederom in Milaan, dit keer voor de finale van de Nations League. De tegenstander zal donderdagavond bekend zijn, na afloop van het duel tussen de twee grote voetballanden België en Frankrijk.

Op SportyTrader’s sport voorspellingen tips pagina, waarop sport prognoses en wedtips worden weergegeven voor sporten als voetbal, tennis en basketbal (die tot stand komen op basis van feiten en cijfers en andere argumenten zoals motivatie en randzaken), wordt duidelijk dat de het allesbehalve een uitgemaakte zaak is welk team tegen Spanje zal spelen in de finale van de UEFA Nations League.

De winnaar van de Nations League wint een plekje voor de play-offs voor het WK 2022 in Qatar. Spanje zal het ticket voor de play-offs niet nodig hebben indien het eerste wordt in de WK-kwalificatiepoule, omdat die positie recht geeft op directe kwalificatie voor het wereldkampioenschap.

Het ticket voor de play-offs is echter een interessant vangnet voor het geval een land zich niet via de WK-kwalificatiewedstrijden weet te kwalificeren. Spanje loopt dit risico momenteel, omdat Zweden momenteel minder verliespunten dan Spanje heeft in WK-kwalificatiegroep B.

Dit vind je misschien ook leuk