Ontdek Ibiza in de wintermaanden

door admin
Ontdek Ibiza in de wintermaanden

Een breed scala aan culturele en sportieve activiteiten, een rijke gastronomie en dromerige, vrijwel lege stranden zijn enkele van de wonderen die je zult aantreffen als je ervoor kiest om in deze tijd van het jaar te reizen. Bovendien kun je door een boot huren op Ibiza gemakkelijk van baai naar baai varen en alle geheimen van dit prachtige eiland ontdekken!

 

Ontdek Ibiza tijdens het laagseizoen: Wat te doen?

 

Zeil tussen de niet overvolle stranden

November en december brengen het laagseizoen, en dat betekent minder drukte op de mooiste stranden. Profiteer hiervan en bezoek de paradijselijke baaien van het eiland op een unieke manier. Catamaran verhuur op Ibiza geeft je de mogelijkheid om te genieten van een ander soort reis in het comfort dat dit type boot biedt. 

Cala Salada, Cala Bassa, Cala Comte… Als je op zoek bent naar een origineel avontuur op het water, wat dacht je dan van het huren van een zeilboot op Ibiza? Geniet van een verfrissend briesje op je gezicht en de zon op je huid. Welke zeilboot kies je? Kies er een die het beste bij je wensen past en geniet in november of december op een onvergetelijke manier van Ibiza.

Leer Ibiza kennen via zijn routes

Te voet of met de fiets? Als je een sportliefhebber bent, ben je op de juiste plaats. Als je in november naar Ibiza reist, heb je de kans om heel wat wandel- en fietsroutes af te leggen, ver van de verzengende zomerhitte.

Ontdek het eiland van noord naar zuid of van oost naar west! In het binnenland… Of langs de kust! De vuurtoren van Faro de Moscaster, beter bekend als Faro de Portinatx; de berg Sa Talaia, het hoogste punt van het eiland en zeer dicht bij Cala d’Hort gelegen; of de route van San Antonio naar Cala Salada zijn enkele van de beste opties.

Als je besluit op de fiets te stappen, kun je kiezen voor de Camí Vell de San Rafael, Santa Gertrudis, een van de mooiste dorpjes van Santa Eulalia of, voor de meer ervaren fietsers, de Morna-vallei, waar je het meest authentieke natuurlandschap van het eiland zult aantreffen.

Waardeer de charme van de witte dorpen

Tussen charme en traditie kun je enkele van de mooiste dorpen op Ibiza ontdekken. De charme en rust van Santa Eulalia del Río, het uitzichtpunt van het kleine Es Cubells, of de schoonheid van de straten van Santa Gertrudis (de Fruitera) zijn slechts enkele van de hoogtepunten.

Proef de plaatselijke gastronomie

De tijd nemen om de beste typische gerechten van Ibiza te ontdekken is altijd een goed idee. Door zijn ligging en zijn status als eiland, is er een overvloed aan gerechten bereid met vis, zoals visstoofpot, met tandbaars, schorpioenvis, zalm, rog, garnalen, kreeft, zeeduivel of zonnevis samen met aardappelen en een goede roerbak … je zult genieten.

Ontdek het culturele aanbod op Ibiza

Ibiza bestaat niet alleen uit stranden en feesten! Kom en verken de oude stad (Dalt Vila, bovenstad), uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed dankzij de historische straatjes vol schoonheid. Hoewel er 5 ingangen zijn, is de Portal de Ses Taules de belangrijkste en de meest aanbevolen, gelegen aan de voorzijde van de Oude Markt.

Bezoek de Patio de Armas, met zijn ambachtslieden en muzikanten, en de Plaza de Vila, waar je leuke restaurantjes vindt om even te pauzeren. Aarzel niet om vanaf hier verder te gaan tot je de kerk van Santa María de las Nieves bereikt, de kathedraal van Ibiza!

Heb je genoeg tijd, wat dacht je dan van een uitstapje naar het naburige eiland Formentera? Het turquoise water of de mix van leven en rust zijn slechts enkele van de beste redenen om het te bezoeken. Naar welk eiland gaat jouw voorkeur uit?

Dit vind je misschien ook leuk