4 mooie Spaanse eilanden die je kunt bezoeken

door admin
4 mooie Spaanse eilanden die je kunt bezoeken

Genieten van het zonnetje, kunst en cultuur bewonderen en het nachtleven ontdekken: hier is het allemaal mogelijk. Benieuwd naar een aantal mooie Spaanse eilanden? Wij geven je hier vast inspiratie voor je volgende vakantiebestemming. 

Ibiza

Ibiza is een van de populairste Spaanse eilanden en dat is niet voor niets. Dit eiland is een perfecte vakantiebestemming, want je kunt hier veel beleven. Zo kun je hier genieten van een brede keuze aan mooie,  idyllische stranden. Het binnenland biedt daarnaast ook veel bezienswaardigheden, zoals leuke marktjes in bijvoorbeeld Ibiza-stad. Verder staat het eiland bekend om het fantastische eten en drinken. En laten we het bruisende nachtleven met beroemde clubs waar nog beroemdere DJ’s hun muziek voor je draaien, niet vergeten.  

Ben je van plan om een vakantie naar Ibiza te boeken? Er zijn veel organisaties die reizen naar dit eiland aanbieden en online zijn er veel reviews van mensen te vinden die je voor gingen. Bekijk bijvoorbeeld van tevoren review sites voor slimme tips en om te ontdekken waar je het beste kunt boeken en welk type reis het beste bij jou past.

Formentera

Misschien een iets minder bekend Spaans eiland, maar zeker een aanrader: Formentera. Dit eiland wordt het mooie, kleine zusje van Ibiza genoemd. Formentera staat bekend om de heldere, blauwe zee en witte stranden. Met 83 vierkante kilometer is het eiland niet heel groot, maar er is nog steeds voldoende te ontdekken. Veel mensen maken hier fietstochten of boottochten als ze niet ontstressen op een van de parelwitte stranden. Ook de lieflijke hoofdstad San Francesc is de moeite waard om een dagje doorheen te struinen. 

Mallorca

Naast Ibiza en Formentera heeft ook het eiland Mallorca veel te bieden. Mallorca behoort tot dezelfde eilandengroep en is van oudsher al een populaire vakantiebestemming waar veel Nederlanders graag naar toegaan. Dit eiland is ideaal voor een strandvakantie. Of je nu houdt van een strand met veel uitgaansgelegenheden of liever een afgelegen baai zonder drukte bezoekt. Mallorca heeft bovendien veel te bieden voor natuurliefhebbers. Die kunnen naar hartelust wandelen en fietsen in de Sierra de Tramuntana fantastische vergezichten over de grillige kustlijn en de zee. En dat niet alleen, want in Mallorca ben je ook aan het juiste adres als je graag een bar of club bezoekt. Je kunt hier een fantastische vakantie tegemoet gaan.

Tenerife

Een veelzijdig Spaans eiland dat ook zeker geschikt is om te bezoeken, is Tenerife. Dit eiland is het grootste van de Canarische Eilanden. Je kunt hier van de prachtige resorts en stranden genieten, maar het is ook de ideale plek als jij gek bent op uitgaan. Het nachtleven is hier bruisend, er is altijd wel wat te doen. Ook het bezoeken van de gezellige dorpjes is hier een aanrader. Dan ligt de hoogste berg van Spanje nog op het eiland. Het is de vulkaan El Teide van 3.715 meter hoog. De natuur hier is schitterend.

Uiteraard kent Spanje nog veel meer prachtige eilanden, de vier genoemde eilanden vormen slechts een greep uit het totale aanbod. Houd ze in gedachten als je op zoek bent naar een nieuwe vakantiebestemming. Je kunt er kamperen, een eenvoudig appartement of juist een luxe villa huren of een mooi all inclusive resort boeken: de Spaanse eilanden bieden voor ieder wat wils!

Dit vind je misschien ook leuk