Kun je een woning in Spanje financieren met Bitcoins?

door admin
Kun je een woning in Spanje financieren met Bitcoins?

We informeren je in dit artikel over deze mogelijkheden als moeten we er direct bij aangeven dat het hier gaat om een tussenstand. De verwachting is immers dat deze mogelijkheden snel zullen uitbreiden.

Huis betalen in Bitcoins

Een huis betalen in Bitcoins lijkt een relatief nieuwe mogelijkheid maar niets is minder waar. Er worden in diverse landen al langer mogelijkheden in geboden, zij het in beperkte mate. Ook in Spanje bestaat deze mogelijkheid al een geruime tijd. In 2018 werd een woning in het Catalaanse Tarragona voor 40 Bitcoins verkocht. Als we de toenmalige wisselkoers erbij pakken, komen we tot de conclusie dat er destijds 5 ton voor de woning is betaald. 

De verkoop van de woning kwam in een stroomversnelling toen bekend werd dat het huis ook in Bitcoins kon worden betaald. In de fase voorafgaand aan deze melding leek het verkoopproces wat te stagneren. Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat er zeker interesse is om een huis te betalen in Bitcoins.

Bijkomend voordeel is dat het betalen met Bitcoins snellere en effectievere transacties mogelijk maakt dan als het met de gewone betaalmiddelen gebeurt. Dit sluit doorgaans uitstekend aansluit op de wensen in de woningmarkt. De verwachting is dat de mogelijkheden wat dit betreft snel zullen groeien en dat het zeker de moeite waard is om je hier eens in te verdiepen als je interesse hebt om je in Spanje te vestigen.

Hypotheek van Spaanse woning betalen met Bitcoin

Aansluitend op het bovenstaande is het goed om te vermelden dat de Volkspartij in Spanje, de PP, interesse heeft om van de Bitcoin een legitiem betaalmiddel te maken. Hiervoor heeft deze partij een wetsvoorstel ingediend waarvan het legaliseren van Bitcoin om verzekeringen en hypotheken van onroerend goed mee te betalen en onderdeel vormt.  

Investering in Bitcoins als toekomstgerichte keuze

De twee genoemde ontwikkelingen laten duidelijk zien dat de Spaanse woningmarkt zich steeds meer open aan het stellen is voor Bitcoin acceptatie. Een investering in Bitcoins kan dan ook worden gezien als toekomstgerichte keuze.

Er zijn diverse mogelijkheden om deze investering vorm te geven. Het is mogelijk om op zelfstandige basis de crypto markt te betreden maar er kan ook de keuze worden gemaakt om hiervoor gebruik te maken van een trading bot zoals Bitcoin Buyer. Op de website van deze Bitcoin koper (bitcoin-buyer.live/nl/) kun je ontdekken of dit aanbod bij je past.

Hou er wel rekening mee dat er risico’s verbonden zijn aan Bitcoin trading en dat het onverstandig is om hiervoor geld te gebruiken dat niet gemist kan worden. Zoals dat feitelijk geldt voor elke vorm van beleggen.

Dit vind je misschien ook leuk