Luxe vakantie locaties aan de Costa del Sol

door admin
Luxe vakantie locaties aan de Costa del Sol

Toch kan je ook op het Spaanse vasteland van een unieke en luxe vakantie genieten, bijvoorbeeld aan de zuidelijk gelegen Costa Del Sol. Wat is de reden om naar deze kust te trekken en wat mag je absoluut niet missen aan de Costa Del Sol, zonder aan luxe in te leveren?

Waarom naar de Costa Del Sol?

De voornaamste reden om op reis naar het zuiden van Spanje te gaan zit al in de naam ‘Costa Del Sol’, wat naar ‘zonnekust’ vertaalt. In deze streek is het klimaat zeer gunstig: de gemiddelde maximum temperaturen blijven in de wintermaanden veelal boven 15 graden, terwijl het in de zomer gemiddeld ruim 30 graden wordt. Ideaal weer om in alle rust aan het strand en zwembad te vertoeven en te genieten van al het moois dat deze Costa biedt. Dit is dan ook een van de redenen dat de Costa Del Sol als bestemming voor een luxe vakantie wordt aangeboden, bijvoorbeeld door luxevakantiegids.nl. Maar wat is er allemaal te doen aan deze zonnige kust?

Cultuur aan de Costa Del Sol: Málaga

Wil je naast het relaxen ook cultuur snuiven tijdens je vakantie? Dan ben je in Málaga aan het juiste adres. Dat is de grootste stad aan de Costa del Sol en de vijfde stad van Spanje. De stad was eeuwenlang in handen van de Moren en deze culturele invloed is nog goed terug te zien. Bezoek bijvoorbeeld het Alcazaba de Málaga: een voormalig Moors fort met een schitterend uitzicht over de stad. Andere culturele hoogtepunten zijn de kathedraal, het Picasso museum of de ‘Plaza de Toros Malaga’, waar naast stierengevechten ook muziekconcerten worden georganiseerd. Na een dag cultuur snuiven kan je in Málaga terecht in veel chique hotels en talloze restaurants. Je vindt er niet alleen de traditionele gerechten en tapas op de kaart, maar ook meer internationaal georiënteerde gastronomische hoogstandjes.

In luxe genieten aan het strand

Ben je toch in je zoektocht naar een luxe vakantie vooral gesteld op rust? Dan kan je bijvoorbeeld in de mondaine badplaatsen Estepona en Marbella terecht. Deze badplaatsen staan bekend om hun fijne stranden, talloze faciliteiten en luxe accommodaties voor vakantiegangers. Zo wordt Estepona geprezen om zijn relaxte stranden en het fraaie historische centrum. En Marbella ademt overal luxe uit met veel vijfsterrenhotels, winkels van bekende merken, de haven voor megajachten Puerto Banús en de meer dan 10 golfterreinen. Dus zoek je luxe, goed weer en cultuur, dan stelt de Costa Del Sol niet teleur!

Dit vind je misschien ook leuk