Wanneer is het verstandig om een korte reisverzekering af te sluiten?

door admin
Wanneer is het verstandig om een korte reisverzekering af te sluiten?

Je bent dan het hele jaar door goed verzekerd tijdens dagjes uit, weekendjes weg en vakanties. Als je niet bijzonder veel weg bent, vind je het mogelijk zonde om je hier het hele jaar door voor te verzekeren. Logisch, want je betaalt dan premie voor een verzekering die je amper gebruikt. In dat geval kun je overwegen om voor een korte reisverzekering te kiezen. In deze tekst vertellen wij je wanneer zo’n eenmalige reisverzekering uitkomst biedt.

Ideaal voor één vakantie of reis

Een kortlopende reisverzekering afsluiten brengt kosten met zich mee. Daarom wil je waarschijnlijk eerst weten wat dit voor een verzekering is voordat je hem afsluit. Een eenmalige reisverzekering sluit je af voor één vakantie of reis. Wanneer je deze verzekering afsluit voordat je vertrekt, zijn onverwachte kosten tijdens deze vakantie of reis verzekerd. Denk hierbij aan hulp bij een ongeval of bij overlijden.

Laat een kortlopende reisverzekering altijd uiterlijk ingaan op de dag dat je vertrekt. Bij het afsluiten vul je bovendien de einddatum in van jouw vakantie of reis. De reisverzekering stopt op deze datum automatisch, waardoor je nooit onnodige kosten maakt met deze verzekering.

Wat is er wel en niet verzekerd?

Nu je weet wat een kortlopende reisverzekering is, ben je ongetwijfeld ook benieuwd wat er precies binnen de dekking valt. Wanneer je een eenmalige reisverzekering afsluit, is een dagtrip, weekendje weg of vakantie verzekerd. Dit geldt ook voor trips in Nederland met een geboekte overnachting. De onderstaande zaken zijn eveneens verzekerd als je een kortlopende reisverzekering afsluit.

Je terugreis wordt verzekerd als een dierbare, jouw zaakwaarnemer of oppas ernstig ziek wordt of overlijdt. Daarnaast worden ook de kosten van vervoer vergoed na een ongeval of overlijden.

Het is overigens niet zo dat alle schade tijdens een dagje uit, weekendje weg of vakantie gedekt wordt wanneer je een kortlopende reisverzekering afsluit. Bij een niet-noodzakelijk reis naar een gebied met ‘oranje’ kleurcode heeft het geen zin om bij jouw verzekeraar aan te kloppen. Dit geldt eveneens voor alle reizen naar een ‘geel’ gebied. Het verplichte of vrijwillige gekozen eigen risico van jouw zorgverzekering valt ook niet binnen de dekking. Tot slot krijg je geen vergoeding voor deuken, vlekken of krassen in een koffer.

Aanvullende verzekeringen voor een kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering heeft een redelijk uitgebreide dekking, maar voor sommige mensen gaat dit niet ver genoeg. Gelukkig kun je naast een korte reisverzekering ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Zo kun je bijvoorbeeld bagage, geneeskundige kosten, pechhulp en vervangend vervoer en ongevallen aanvullend verzekeren.

Een kortlopende reisverzekering wordt overigens vaak gecombineerd met een kortlopende annuleringsverzekering. Deze verzekering sluit je eveneens eenmalig af voor een vakantie of korte trip. Met een kortlopende annuleringsverzekering verzeker je de kosten die je moet betalen als je de reis plotseling moet annuleren.

Dit vind je misschien ook leuk