Testen voor een geldige QR-code in een Nederlandstalige teststraat in Spanje

door admin
Testen voor een geldige QR-code in een Nederlandstalige teststraat in Spanje

Onder alle maatregelen, waarvan we twee jaar geleden nog nooit hadden gehoord, is de verplichting tot het afnemen van coronatests voor bepaalde activiteiten er eentje die vooral de reiswereld blijft domineren. Ook nu het erop lijkt dat het coronavirus minder hevig rondwaart. Desondanks is de Europese Commissie van plan om de Europese coronapas voor reizen te verlengen. Het voorstel ligt nu op tafel om tot juli 2023 reizen over de grens vanuit lidstaten alleen toe te staan op basis van de QR-code.

Brussel speelt in op onzekere ontwikkelingen rond virus

Die verlenging is volgens Brussel noodzakelijk omdat het coronavirus nog steeds in Europa rondwaart. Verder stelt de Commissie dat er onzekerheid is over wat er in de tweede helft van dit jaar gaat gebeuren. Ook wil het dagelijks bestuur van de EU rekening houden met de mogelijke opkomst van nieuwe varianten.

Mensen zonder boosterprik kunnen niet zomaar vliegen

Als Europa besluit die maatregelen en de QR-code nog een jaar te laten duren, kunnen bijvoorbeeld mensen die geen boosterprik hebben gehad deze zomer binnen Europa niet zomaar naar het buitenland. In Nederland zou het dan gaan om bijna de helft van de bevolking. Bovendien adviseert de Gezondheidsraad in Nederland niet om jongeren van 12 tot 18 jaar te laten boosteren. Al die mensen zouden zich dan moeten laten testen om een geldige QR-code te bemachtigen.

Kies voor zekerheid

Wil je er dus zeker van zijn dat je toegelaten wordt op een vlucht naar je vakantiebestemming, dan kun je je het beste laten testen. Ook als je gevaccineerd en/of geboosterd bent, weet je nooit zeker of je daarop gebaseerde QR-code nog wel geldig is. Het kan namelijk zijn dat je laatste vaccinatie of booster te lang geleden gezet is.

In Nederland vind je doorgaans wel je weg. Hoe zit dat echter als je op vakantie in Spanje bent en je terugreis eraan zit te komen? Of je krijgt tijdens je vakantie een snotneus of keelpijn en wilt weten of je toevallig bent besmet of niet?

Nederlandstalige teststraat in de buurt van je vakantieadres

Als je vooraf al weet waar je terecht kunt voor het afnemen van een coronatest (PCR- of antigeentest) kun je met een geruster hart op vakantie. Helemaal als je weet dat er een Nederlandstalige teststraat in buurt van je vakantieadres is. Daarom is er nu goed nieuws voor wie een vakantie naar de Spaanse oostkust heeft geboekt of voor diegenen die al in de omgeving van de Costa Blanca of Barcelona wonen of voor langere tijd verblijven.

Nederlandstalige teststraten vorig jaar groot succes

Vanaf heden kun je je al laten testen in Barcelona in je eigen taal. Vanaf april gaan ook op verschillende locaties aan de Costa Blanca teststraten open. Die zijn van het Nederlandse bedrijf Testcoronadirect.nl. De afgelopen zomer lieten ruim 3.500 Nederlandstaligen zich in een van hun locaties testen. De teststraten waren gevestigd in Benidorm en Jávea. 

Europees goedgekeurde DCC’s

Het komende seizoen breidt Testcoronadirect.nl uit en zal naast Benidorm ook teststraten openen aan de Costa Blanca in Benidorm, Albir, Altea, Calpe en Jávea. Alle hier afgegeven testcertificaten zijn Europees goedgekeurde DCC’s (Digitaal Corona Certificaat). Met zo’n geldige QR-code van Testcoronadirect.com weet je dus zeker dat je aan boord kunt van je vlucht terug naar Nederland, België of elders.

Uitslag PCR-of antigeentest binnen 15 minuten

Op de testlocaties van Testcoronadirect.nl in Spanje is het bovendien mogelijk om binnen 15 minuten de uitslag te krijgen van een PCR-test. De testresultaten worden binnen 15 minuten met de klant gedeeld via sms of e-mail. Hierbij worden alle privacygevoelige gegevens verwerkt volgens AVG-richtlijnen.

Testcoronadirect is groot in Nederland en heeft dus veel ervaring met testen en certificaten en werkt met de meest geavanceerde technologieën in samenwerking met gerenommeerde labs.

Hoe werkt het?

Na aankomst bij Test Corona Direct nemen de Nederlandssprekende medewerkers de test bij je af. Bij zowel een antigeentest (Sneltest) als een PCR-test krijg je het resultaat na ongeveer 15 minuten per e-mail of sms. Is de testuitslag negatief, dan krijg je het reiscertificaat gelijktijdig met het resultaat per mail gestuurd.

Kijk voor meer informatie op www.testcoronadirect.com

Dit vind je misschien ook leuk