Caravan of stacaravan in Spanje?

door admin
Caravan of stacaravan in Spanje?

Met een stacaravan of caravan in Spanje ervaar je het heerlijke Spaanse buitenleven. Je kunt kiezen voor een compleet ingerichte caravan of een caravan die je zelf nog kunt inrichten.

Waar moet je op letten voor een comfortabele overnachting?

Een caravan in Spanje, waar moet je dan op letten voor een comfortabele overnachting? Nou vooral uiteraard op een comfortabele entree met een eethoek. Daarnaast moet je kijken of je caravan het aantal slaapplaatsen heeft dat je wenst. Caravans zijn er in diverse soorten en maten. Houd je meer van simpel, of je ga je toch voor luxe en comfort?

Uiteraard is het ook belangrijk dat er een badkamer met toilet, douche en wastafel inzit en een keuken om eventueel te kunnen koken. Daarnaast is het hebben van voldoende opbergruimte in je caravan ook handig.

Het fijne van een caravan of stacaravan is dat je altijd direct geïnstalleerd bent op je camping. Je kunt hem tijdens het vervoer gemakkelijk meenemen en als je op de camping staat in Spanje ben je ook per direct gesetteld.

De nieuwe trend in Spanje

Vakantiegangers in Spanje houden tevens van een nieuwe trend, Glamperen. Wat het inhoudt? Kamperen in luxe. Dit is een stacaravan die sfeervol ingericht is, beschikt over haar eigen sanitaire voorzieningen en waarbij de keuken tevens compleet is ingericht. Je kan je eigen stacaravan kiezen op basis van deze punten. Je geniet van een extra comfortabele nachtrust in langere bedden met dikkere matrassen en beddengoed dat tot de luxe categorie behoort.

Daarnaast beschikken deze caravans vaak over een groot terras waar je lekker dat sangriaatje kunt drinken. Vanaf je terras kijk je uit over de palmen en de zee darachter, terwijl je geniet van die heerlijke zon. De Spaanse omgeving maakt glamperen echt helemaal compleet!

Daarnaast kun je er met zo’n luxe caravan ook best op uit trekken! Je kunt de natuur gaan verkennen en als je liever een dagje wilt ontspannen kun je uiteraard ook gewoon lekker op de camping blijven. Spanje kent veel luxe campings waar alle nodige faciliteiten aanwezig zijn om je alles naar wens te maken. Zo zijn er vaak sportfaciliteiten, restaurants en een animatieteam.

Campings beschikken vaak ook over zwembaden, wanneer je dan op zoek bent naar nodige verkoeling kun je daar terecht. Er zijn zelfs campings in Spanje waar je wellnesscenters kunt vinden zoals Shanti Som.

De ideale vakantiebestemming

In veel opzichten is Spanje de ideale bestemming voor je vakantie. Er zijn veel zonuren, er is een azuurblauwe zee en daarnaast zijn er ook nog eens prachtige stranden te vinden. Vanuit de caravan of stacaravan op een camping aan de Costa Brava kun je zo direct naar een uitgestrekt strand lopen. 

Spanje is de ideale bestemming voor mensen met een caravan of stacaravan omdat het land bekend staat om goede kampeergelegenheden en vanwege het feit dat er genoeg te ontdekken valt. Spanje heeft bruisende steden om te bezoeken, zoals Madrid, Barcelona, Valencia, San Sebastian en Malaga. Hier kun je door de drukke straten heerlijk slenderen en genieten van de mooie mozaïek of de authentieke bouwwerk van Antoni Gaudi. Of breng een bezoekje aan een voetbalstadion van je favoriete Spaanse club. Dat is een ervaring die je nooit zult vergeten!

Ook is de hoofdstad Madrid een goede bestemming met vele bezienswaardigheden. Je kunt er monumenten en schitterende architectuur bewonderen en slenteren over mooie pleintjes en door pachtige parkjes. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Plaza Mayor. Waar vroeger stierengevechten werden gehouden vind je nu een geplaveid plein omgeven door restaurants, cafés en winkels. Straatartiesten en kunstenaars geven het plein een extra dimensie. 

Dit vind je misschien ook leuk