Interessante stage met vergoeding bij groot vertaalbureau in Zuid-Spanje

door admin
Interessante stage met vergoeding bij groot vertaalbureau in Zuid-Spanje

Als je op al deze vragen ‘ja’ kunt antwoorden, zou een stage bij COMUNICA iets voor jou kunnen zijn. Dit vertaalbureau gevestigd in Fuengirola (goed bereikbaar vanaf Málaga) is op zoek naar twee Nederlandse stagiaires om te vertalen van het Engels naar het Nederlands. De stage is voor zes maanden. 

COMUNICA biedt je een interessante en leerzame stage in de intense en zeer dynamische vertaalindustrie. Je zult leren werken met de meest innovatieve CAT-tools en inzicht krijgen in wat het inhoudt om als een professioneel vertaler aan de slag te zijn. 

Functie van de stagiaire

De belangrijkste functie van de stagiaire is het uitvoeren van vertaalprojecten uit het Engels naar het Nederlands. Daarbij is er de mogelijkheid om ook andere vaardigheden te leren zoals het schrijven van blogs of proeflezen, andere copywriting taken, projectcoördinatie en diverse marketingtaken. 

COMUNICA is zeer geïnteresseerd in studenten die vertaalstudies doen met een focus op de Engelse taal. Enige kennis van het Spaans is een bonus maar geen vereiste.

Wat heeft COMUNICA te bieden?

Als een zeer internationaal opererend vertaalbureau dat al ruim 14 jaar is gevestigd aan de Costa del Sol kan COMUNICA je een relevante werkervaring bieden. Je krijgt een goede indruk van wat een carrière in de vertaalindustrie inhoudt. Naast het uitvoeren van interessante en uitdagende taken, ontvang je een grondige introductie en voortdurende training van de ervaren werknemers van het bureau. Je krijgt ook training in memoQ, memsource, XTM en SDL Trados Studio, de marktleidende CAT-tools in de vertaalindustrie. Je zult hiermee dagelijks werken. 

Wie kan zich aanmelden?

COMUNICA geeft voor deze stage de voorkeur aan studenten vertalen en taalstudenten met een focus op de Engelse taal en van wie het Nederlands de moedertaal is. Je dient het Engels zeer goed te begrijpen. Je kunt je aanmelden ongeacht de fase van studie waarin je je bevindt. 

Vereisten

De minimumvereiste is wel dat je over een zeer goede beheersing van algemene grammatica- en spellingsregels van je moedertaal beschikt en de additionele talen die je studeert.  

Algemene informatie

  • Duur van de stage is 3 tot 6 maanden, maar COMUNICA heeft ook interesse in mensen die langer kunnen blijven
  • Start van de stage: Een van de beschikbare stageplaatsen gaat zo snel mogelijk van start en de andere begint in de zomer van 2022. 
  • Huisvesting: Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van accommodatie, maar COMUNICA zal je daar graag bij helpen
  • Locatie: Het kantoor van COMUNICA is gevestigd aan de Calle Skandia, 2 in Fuengirola (Málaga) en is goed bereikbaar per trein en bus vanuit Málaga. Het ligt bovendien vlakbij een afrit van de A7-snelweg die alle plaatsen langs de Costa del Sol met elkaar verbindt. 
  • Stagevergoeding: 500 euro netto per maand

Erasmus

COMUNICA adviseert je een Erasmusbeurs aan te vragen ter aanvulling op je stagevergoeding. Eerdere stagiaires deden dit al met succes. 

Aanmeldingsprocedure

Stuur je brief met CV en foto naar interns@comunica.dk. Geef in elk geval de volgende informatie:

  • Een referentie waar je de stagevacature hebt gevonden
  • De taken waar je aan wilt werken en wat je te bieden hebt
  • Je beschikbare periode
  • Je motivatie voor deze stage
  • Je CV met details over je opleiding, diploma’s, werkervaring en relevante cursussen

We kijken er naar uit je aanmelding te ontvangen. Wanneer je wordt geselecteerd, ontvang je een korte vertaaltest. 

Dit vind je misschien ook leuk