Twee bergbeklimmers dood gevonden in Andalusië

door admin
Twee bergbeklimmers dood gevonden in Andalusië

Soms komen ze te laat, zoals afgelopen maandag toen de lichamen van twee bergbeklimmers levenloos werden gevonden in een ravijn bij het dorpje Trevélez in de provincie Granada. Dit ravijn is een ingewikkeld en gevaarlijk gebied voor bergbeklimmers. Het gebied in de streek La Alpujarra (de zuidflanken van de Sierra Nevada) was eerder het toneel van de dood van andere wandelaars. Granadadigital.es schrijft dat drie jaar geleden hier een vader en zijn zoon stierven, toen ze canyoning beoefenden. 

Zwart punt

Ditmaal ging het om een man en een vrouw van tussen de 40 en 50 jaar oud. Hun lichamen zijn geborgen uit een poel bij de ‘puente de palo’. Deze brug wordt door kenners en reddingswerkers niet voor niets een zwart punt genoemd in het Trevélez-ravijn in de gemeente La Taha. 

Bronnen van de Guardia Civil hebben EFE laten weten dat, hoewel de zoekactie in de ochtend van maandag met ondersteuning van een helikopter is gestart, de lichamen uren later pas geborgen konden worden. Rond 15 uur werden ze ter beschikking gesteld van de gerechtelijke politie. 

Doodsoorzaken en identiteiten nog niet bekend

Op dit moment zijn de exacte doodsoorzaken niet bekend. Een onderzoek moet daar uitsluitsel over geven. Ook de identiteiten van de twee overleden wandelaars zijn niet bekend. Bronnen bij de Guardia Civil hebben de vondst van de man en de vrouw bevestigd. De theorie die aan kracht heeft gewonnen, is die van een mogelijk ongeval in een gebied dat zelfs voor mensen die ervaring hebben met canyoning extreem moeilijk is. 

Melding van vermissing

De 112 Hulpdienst kreeg deze zondag om 20.50 uur een bericht van een familielid dat waarschuwde dat de twee bergbeklimmers niet waren teruggekeerd. Het coördinatiecentrum waarschuwde vervolgens de brandweer en de Guardia Civil, hoewel alleen agenten van de laatstgenoemde dienst hoefden in te grijpen om de lichamen te redden.

De interventie was niet eenvoudig vanwege de gecompliceerde toegang tot het punt van het ravijn waar deze twee levenloze mensen zich bevonden.

Dit vind je misschien ook leuk