Feiten over Spanje en de Canarische eilanden

door admin
Feiten over Spanje en de Canarische eilanden

Door die veelzijdigheid heb je al reizend door Spanje soms het gevoel alsof je een totaal ander land betreedt. Spanje is daarbij rijk in zijn cultuur en geschiedenis. Voor adembenemende natuurgebieden kun je ook goed in dit land terecht. Lees hier meer over hoe dit allemaal samenkomt en leidt tot een onvergetelijke vakantie.

Cultuur en manier van leven

Goedkoop naar Spanje reizen om te genieten van tapas, sangria en de rustige manier van leven? Dat is voor veel Nederlanders een droom. De Spaanse cultuur staat bekend om het heerlijke eten en relaxte buitenleven. Daarnaast komt de beroemde flamencodans ook uit Spanje. Een eeuwenoude dans vol passie. Hierbij denk je vast aan dames met felgekleurde jurken en ritmische gitaarmuziek. Dit is typisch Spaans. Het voordeel van de rustige manier van leven in Spanje zijn de siësta’s. In de middag een dutje doen op het warmste moment van de dag. Heerlijk, toch?

Geschiedenis

Het is in sommige gebieden nog steeds duidelijk dat de Romeinen over het land hebben geheerst. Spanje beschikt over vele historische verhalen die de moeite waard zijn om te ontdekken. Ook de Moren heersten bijna 7 eeuwen lang over het grootste deel van het Spaanse vasteland. De herovering ervan door de Christenen, die eeuwenlang heeft geduurd, heeft ook belangrijke sporen achtergelaten in het land. Ook de Franse keizer Napoleon heeft Spanje nog bezet tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog (1808-1814).

Sinds Christopher Columbus de Canarische Eilanden heeft gebruikt als tussenstop naar de Nieuwe Wereld, wat later Amerika bleek te zijn, is deze archipel eveneens niet meer te missen. 

Klimaat 

Last minutes naar de Canarische Eilanden resulteren in geweldige vakanties. Elk eiland heeft weer een ander klimaat. Bezoek bijvoorbeeld een weelderig eiland met tropische begroeiing zoals El Hierro, of het meer vulkanische Fuerteventura. Sommige eilanden hebben een subtropisch klimaat aan de ene kant, terwijl het aan de oostkant veel droger en warmer is.

Het vasteland van Spanje telt meerdere klimaten. Met name aan de Middellandse Zee kant zijn de zomers heet en de winters mild. In het binnenland en in de stroomgebieden van de grote rivieren Ebro, Taag, Guadiana en Guadalquivir kan het kwik ’s zomers tot boven de 40ºC oplopen. Het koudst kan het worden in de winter op de Spaanse hoogvlakte boven Madrid.

Natuur

Spanje kent vele mooie natuurgebieden. Elk gebied is weer anders. Maak een trektocht door de bergen, bezoek nationale parken en bekijk tropische planten. Spanje heeft ook prachtige bossen, valleien en zelfs woestijngebieden. Op de eilanden kun je azuurblauw zeewater, maanlandschappen of tropische bossen tegenkomen.

Spanje is zodoende van alle markten thuis, afhankelijk van de bestemming die je kist. Er zijn veel avontuurlijke reizen mogelijk naar dit land. Je kunt er onder meer geisers, vulkanen en gigantische gebergtes bezoeken.

Conclusie

Spanje is een land met vele gezichten. Dit mediterrane land beschikt over een cultuur waar velen zich in kunnen vinden, daarnaast beschikt Spanje over een rijke historie. Haar warme klimaat bezorgd een glimlach op je gezicht. En tot slot is Spanje een pareltje voor natuurliefhebbers.

Dit vind je misschien ook leuk