Overleven in de Spaanse wildernis

door admin
Overleven in de Spaanse wildernis

Van basisbenodigdheden zoals een verbanddoos en een fire starter tot meer uitgebreide items zoals een satelliettelefoon en een waterfilter, er zijn een paar belangrijke spullen die je kunnen helpen overleven in verlaten berg- of bosgebieden.

Overleven in de natuur

Natuurlijk zal de inhoud van je overlevingspakket variëren, afhankelijk van het gebied waar je wandelt en de tijd van het jaar. Maar enkele essentiële zaken voor elke wandelaar die zich in de Spaanse wildernis waagt, zijn een kaart en kompas, een zakmes, multifunctioneel gereedschap, hoofdlamp, lucifers, overlevingsdeken en stevige schoenen.

Met deze spullen in je overlevingspakket ben je voorbereid op alle uitdagingen die de Spaanse wildernis op je pad brengt. Als je in een afgelegen gebied bent en afgesneden van de bewoonde wereld, zijn er een paar items die je nodig hebt om te overleven. Het belangrijkst is een overlevingspakket. Dit pakket moet alles bevatten wat je nodig hebt om minstens een paar dagen in leven te blijven, inclusief voedsel, water en onderdak (een tent bijvoorbeeld).

Tech Survivalset

Ben je bijvoorbeeld op wandelexpeditie in een afgelegen Spaans berggebied dat afgesneden is ivan de bewoonde wereld omdat je er ook geen bereik hebt met je mobiele telefoon, zijn er een paar dingen die je nodig hebt om te overleven. Gebruik de ExpressVPN checklist om je eigen Tech Survivalset samen te stellen. Zorg dat je in staat bent om al je apparaten op te laden. Dit betekent dat je een draagbare oplader op zonne-energie en/of extra batterijen moet meenemen. Ten derde moet je in noodgevallen contact kunnen maken. Dit betekent dat je een mobiele telefoon of een portofoon en walkietalkie moet meenemen.

Dataopslag is een belangrijk onderdeel van je tech survivalset. Je moet dan denken aan flash drives, SD-kaarten en SD-readers en adapters. Draagbare powerbanks zijn natuurlijk al jaren populair, maar in de Spaanse wildernis is het raadzaam om een powerbank die op zonne-energie werkt mee te nemen.

Bosbranden grote dreiging voor Spaanse natuur 

Bereid je je voor op een natuurtrip? Dan is het een prioriteit om een overlevingspakket samen te stellen. Deze moet alles bevatten wat je nodig hebt om minstens een paar dagen in leven te blijven, inclusief voedsel, water en onderdak. Het zal je niet ontgaan zijn dat er bosbranden zijn geweest in Spanje in de afgelopen weken. Daarom is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn als je er in de natuur op uit gaat. Volg altijd het nieuws en blijf weg van plekken waar de droogte dreigend is. Gebruik geen vuur en gooi zeker geen sigerettenpeuken weg, tenzij je er zeker van bent dat ze volledig zijn gedoofd.

Wilde dieren in Spanje

In het wild is overleven de sleutel. Dat gaat op voor mensen maar ook voor de andere zoogdieren. Zij moeten zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden om net als wij voedsel en beschutting te vinden.

Van de grote zoogdieren komen bruine beer, wolf, otter, de Iberische lynx, wilde kat, wild zwijn, damhert, edelhert, ree, de Spaanse steenbok nog voor in het wild. Je zult ze echter niet zo heel snel tegenkomen. Of omdat ze zeldzaam zijn, of vanwege hun schuwheid. Mocht je wel een van deze dieren zien, houd je dan heel rustig. Zorg ervoor dat de dieren jou niet als een bedreiging zien. Blijf sowieso uit de buurt van beren en wolven met jongen. 

Bekijk ook: Minstens 70 beren leven in de Pyreneeën en Andorra

Dit vind je misschien ook leuk