Valencia bij regio’s met de hoogste overdrachtsbelasting

door admin
Valencia bij regio's met de hoogste overdrachtsbelasting

En om daarmee kiezers aan te trekken. De Partido Popular heeft al concrete maatregelen aangekondigd zoals in Andalusië, waar de vermogensbelasting is afgeschaft. In Murcia wordt de erfbelasting verlaagd. 

In de Valenciaanse Gemeenschap volgt PP-leider Carlos Mazón dezelfde lijn door als oppositiepartij allerlei maatregelen te lanceren die de socialisten weer tot een snelle reactie uitlokken.

Ximo Puig, president van de Generalitat kondigde in september een belastinghervorming aan. De details daarvan zijn tot nu toe nog niet bekend gemaakt. Wel wijst alles erop dat deze verlaging vooral van invloed is op de inkomstenbelasting IRPF voor de laagste inkomens. 

Hogere erf- en overdrachtsbelasting

Vanuit de rechtse oppositie wordt echter benadrukt en kritiek geleverd op het feit dat Puig hogere belastingtarieven handhaaft in zaken als erfbelasting en overdrachtsbelasting die wordt betaald bij aankoop van onroerend goed. Valencia is zelfs een van de autonome regio’s met de hoogste overdrachtsbelasting in heel Spanje, van 10%, terwijl in zeven autonome gemeenschappen deze abelasting lager is: in Madrid is het 6%; Canarische eilanden 6,5%, Andalusië en La Rioja 7%; Murcia 8%; en Galicië en Castilla-La Mancha 9%.

Bekijk ook: Spanje gaat grote fortuinen tijdelijk extra belasten

In andere regio’s varieert de vermogensbelasting tussen 8% en 11,5%, afhankelijk van het type eigendom dat wordt verworven of ze passen een lagere percentage toe op de prijs van het onroerend goed als het een bepaald bedrag niet overschrijdt en een hoger percentage als dat wel het geval is.

Dit vind je misschien ook leuk