Ervaringsdeskundige Rob van Nes over ondernemen in Spanje

door admin
Ervaringsdeskundige Rob van Nes over ondernemen in Spanje

Rob van Nes begeleidt samen met zijn collega’s van Iber Business Group SL en via een netwerk van Iberische joint ventures Nederlandse ondernemingen bij hun start-up en verdere zakelijke activiteiten in Spanje. In zijn boek Marktentreestrategie beschrijft hij de strategische aspecten van het ondernemen in nieuwe markten. Het gaat over Nederlandse ondernemers, die al dan niet met vallen en opstaan, hun weg hebben weten te vinden. Ze zijn het ultieme bewijs, dat als het lukt, Spanje een aangenaam land is om in te wonen en te ondernemen.

De bijeenkomst

Op de 27e juni zal de heer Van Nes voor de NBCCB spreken over recente rapportages die gemaakt zijn over sectoren in Spanje die het goed doen en de sectoren waar het slecht gaat. De nadruk zal liggen op de succesvolle sectoren en zijn verhaal is doorspekt met zijn eigen ervaringen in Spanje.

Rob van Nes

Rob van Nes leidde een diverse malen een bedrijf op interim-basis en merkte dat bijvoorbeeld het aansturen van personeel op een heel andere wijze moet dan in Nederland. Voorts heeft hij twee jaar een bedrijf geleid in Bilbao, twee jaar een onderneming in Almonte in Huelva en zette hij voor Auping bedden een aantal winkels op in Spanje.

Maar ook in andere sectoren heeft hij op basis van interimmanagement en projectmanagement ervaring opgedaan. Rob van Nes heeft een internationale oriëntatie en rekent marktentreestrategie en Route-to-Market-strategie als zijn specialismen. Naast theoretische kennis en een enorme bereisdheid, put hij uit zijn ervaringen als Marketing directeur bij een Engelse multinational en was Managing Director bij een wereldwijd actieve Nederlandse productontwikkelaar.

Van Nes geeft zowel in Nederland als daarbuiten met regelmaat Masterclasses Marktentreestrategie, examineert MBA-studenten die afstuderen met een internationaal gerichte dissertatie. Naast het boek Marktentreestrategie is ook het boek Kunst en Vliegwerk van zijn hand.  

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op 27 juni aanstaande in Hotel Albir Playa en is toegankelijk voor zowel leden als niet leden. Vanaf 17.30 uur is men welkom. De kosten voor niet-leden bedragen 25 euro per persoon. Dit is inclusief welkomstdrankje en diner. Geef u op door een email te sturen , bel voor meer informatie met 657767849 of kijk op de website van de NBCCB.

Dit vind je misschien ook leuk