Kamperen langs de Spaanse kust kan erg verrassend zijn!

door admin
Kamperen langs de Spaanse kust kan erg verrassend zijn!

Bovendien is het landschap prachtig en zijn er veel plekken bomvol natuur te vinden. Het is soms wel even zoeken naar een geschikte Spaanse camping, zeker wanneer je een natuurkampeerder bent. Met een beetje zoekwerk kom je namelijk al een heel eind.

Campamento

Campamento is Spaans voor camping. Handig zijn om te weten, zeker omdat maar weinig Spanjaarden goed Engels spreken. Het raadzaam een Nederlands-Spaans woordenboekje in je reistas te stoppen. Een andere aanrader is om met de auto te gaan of een auto te huren en ook voor alternatieve routes te kiezen. De grote wegen leiden over het algemeen niet langs de mooie natuurgebieden.

Verkeersregels

Als je met de auto gaat, houd er dan rekening mee dat de Spaanse politie een stuk strenger is dan de politie in Nederland. Het is bijvoorbeeld verplicht om twee gevaren driehoeken in je auto te hebben en een reflecterend vest.

Als je de boetes in Nederland voor te snel rijden al hoog vindt, dan vind je ze in Spanje helemaal duur! Pas wel op met navigatiesystemen die flitsers aangeven. Deze zijn verboden in Spanje en als je betrapt wordt kan de boete oplopen tot wel 1.500 euro.

Van te voren een camping boeken

Gelukkig wordt Spanje wel steeds populairder als kampeerland en kun je tegenwoordig online campings boeken. Als je geen zin hebt om ver te reizen is camping Castell Montgri een aanrader. Deze camping ligt vlak bij de grens van Frankrijk.

Ook in het zuiden van Spanje zijn prachtige campings te vinden. Campings die je van te voren kunt boeken zijn voornamelijk gezinscampings. Als je met zijn tweeën op pad gaat is het leuker om het binnenland van Spanje in te trekken en te kamperen op het terrein van kleine boerenbedrijfjes.

Dit vind je misschien ook leuk