Succesvolle nieuwjaarsborrel Nederlandse Zakenkring Valencia

door admin
Succesvolle nieuwjaarsborrel Nederlandse Zakenkring Valencia

Het goede nieuws was, dat het bestuur van de NZKV tijdens de voorafgaande ledenvergadering van deze officiële organisatie unaniem is herkozen voor het jaar 2014. Het huidige bestuur bestaat dus uit Eelco Kemkes (voorzitter), Claudia Morren (secretaris), Willem Boers (penningmeester) als wel de vocalen Rick Leerentveld, Paul Heijmans en Eric Nolte. 

 

Samenwerking ondernemers

 

De NZKV was verheugd over de aanwezigheid van Dick Wolff, voorzitter van de Nederlandstalige Business Club Costa Blanca. Hij sprak tijdens zijn speech over het belang van meer samenwerking tussen de ondernemers in Valencia en de Nederlandstalige Business Club Costa Blanca. Wolff meldde ook dat hij op Mallorca de Business Club aldaar te bezoeken met het doel gezamenlijk meer te gaan ondernemen. Hij acht het belangrijk een netwerk ‘Lobby’ te creëren met alle in Spanje opererende Nederlandstalige Business Clubs. 

 

Belastingverdrag

 

Vervolgens kwamen de plannen waarover het Nederlandse kabinet nu in onderhandeling is met de Spaanse overheid nog aan de orde. Het idee is om de pensioenen die residenten in Spanje ontvangen en die hoger zijn dan 15.000 op jaarbasis vanaf 2015 te gaan belasten in Nederland. Een vergelijkbaar verdrag met Duitsland is onlangs al goedgekeurd.

De gevolgen hiervan kunnen zeer dramatisch uitpakken voor de Spaanse belastingdienst en zullen zomaar vele honderden miljoenen bedragen, omdat vermoedelijk duizenden ‘pensionados’ terug zullen keren naar hun thuisland, omdat de belastingdruk te hoog gaat worden en zodoende het voordeel om in Spanje te wonen wegvalt.

De bij het diner aanwezige Raquel Aguado Munoz, directeur Area Coordinacion Red Exterior van de Valenciaanse overheid heeft beloofd om dit onderwerp binnen de Valenciaanse overheid aan te kaarten, die daarop de landelijke overheid in Madrid moet inlichten over de zorgen onder de gepensioneerden aan de Spaanse kusten.

Na afloop van het diner hebben de leden van de NZKV en aanwezige genodigden, in de speciaal voor de NZKV gereserveerde cocktailbar van Hotel Ingles, tot in de vroege uurtjes, gezellig hun impressies kunnen uitwisselen, tijdens het genot van een uitgebreide variatie van cocktails en gecomplementeerd met life muziek.

Op de foto v.l.n.r.: Eric Nolte, honorair consul voor Valencia, Raquel Aguado Munoz, Dick Wolff en Eelco Kemkes, voorzitter NZKV.

Dit vind je misschien ook leuk