Kinderen gezocht voor Nederlandstalige zwemlessen in Andalusië

door admin
Kinderen gezocht voor Nederlandstalige zwemlessen in Andalusië

Je kunt je kind deze zomer leren zwemmen in Andalusië onder leiding van de Nederlands gediplomeerd zwemlerares Jannie de Witte met ruim 30 jaar ervaring. In een periode van drie tot maximaal zes weken leert zij kinderen tussen 4 en 6 jaar veilig en vertrouwd zwemmen op basis van het Nederlandse Zwem-ABC. De kosten bedragen 150 euro per kind bij een minimum deelname van 4 kinderen.

De lessen zijn (bij voldoende aanmeldingen) vanaf begin juli wekelijks te volgen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Elke les duurt 5 uur, inclusief pauzes (met lunch en tussendoortje te verzorgen door de ouders). De ouders zelf hoeven niet bij de lessen aanwezig te zijn. Hoe meer lessen je kind per week volgt, des te eerder is het klaar.

Gemiddeld zijn 45 lesuren voldoende, plezier staat daarbij voorop. Bij voldoende deelnemers en belangstelling worden de cursussen herhaald zolang het weer en de watertemperatuur dat toelaten. De kosten bedragen 150 euro per kind. Onvoorziene uitgaven zoals extra kilometers voor de zwemdocent, een aangepast lesschema, diploma en dergelijke zijn niet meegerekend.

Vaardigheden

Na afloop van de cursus zijn de kinderen volledig waterveilig en hebben zij onder leiding van Jannie de volgende vaardigheden geleerd:

– in het water vallen (voor- en achterover)

– drijven op buik/rug

– onderwater verblijven (tot max. 10 seconden)

– drijven op kleding en schoeisel

– peddelen op buik/rug naar de kant

– op diverse materialen in het water klimmen

– zelfstandig uit het water komen

– zwemmen in zee

Zwemmen in zee

Bij de lessen is ook zwemmen in zee inbegrepen en een keer oefenen in een gemeentelijk zwembad. De vaardigheden die geoefend worden sluiten aan bij de zwemlessen volgens het Nederlandse Zwem-ABC en zijn afgestemd op het niveau van het individuele kind.

Jonge kinderen

Het kan zijn dat de motorische ontwikkeling van een kind nog niet geschikt is voor moeilijke zwemslagen zoals de schoolslag. Ook in dat geval kan Jannie kinderen van twee jaar en  jonger aanleren om op hun eigen zwemwijze naar de kant te zwemmen.

Het motto daarbij is: ‘Het maakt niet uit of een kind technisch sterk naar de kant zwemt, maar dát het naar de kant zwemt.’ Tijdens de lessen breidt Jannie de vaardigheden die hiervoor nodig zijn steeds verder uit zodat het kind uiteindelijk zelfredzaam is in alle omstandigheden. De tarieven hiervoor zijn in overleg.

Afzwemmen

Bij voldoende animo en belangstelling is ook afzwemmen voor het diploma mogelijk. Jannie Witte is bevoegd om onder toezicht van een gediplomeerd en bevoegd zwemdocent een diploma af te nemen in een openbaar en daarvoor aangewezen gemeente zwembad. Ouders en kinderen die graag een officieel diploma willen kunnen zich daarvoor bij Jannie Witte opgeven waarna zij de procedure hiervoor in gang kan zetten.

Locatie

De lessen hebben vooralsnog plaats in het openbaar zwembad van La Viñuela (nabij Velez Malaga) of in een (geografisch meest centraal gelegen) privézwembad van één van de deelnemende kinderen. Een afmeting van 8 x 4 meter is voldoende. Bij voldoende deelnemers heeft een openbaar gemeentebad de voorkeur. Bij voldoende belangstelling kan er een splitsing in een regio Malaga Oost en een regio Malaga West worden gemaakt.

Aanmelden

Aanmelden kan bij Monica Welsing, monicawelsing@gmail.com, telefoon+34 677107363. De eerste lessen gaan van start zodra zich 4 kinderen hebben aangemeld vanaf maandag 30 juni met een maximum van 4 lessen per week en 4-5 lesuren per keer.

Over Jannie Witte

Jannie Witte is een gediplomeerd zwemonderwijzeres. Zij heeft meer dan 30 jaar ervaring met zwemlessen aan kinderen vanaf 0 tot 6 jaar bij erkende zwembaden en instellingen voor zwemonderwijs in binnen- en buitenland.

Klik hier voor een artikel over ’turbozwemmen’ van Maud Effting dat werd gepubliceerd in het Volkskrant Magazine.

Dit vind je misschien ook leuk