De nieuwste Especial Life weer gratis verkrijgbaar aan de Costa del Sol

door admin
De nieuwste Especial Life weer gratis verkrijgbaar aan de Costa del Sol

Het zesde nummer van dit glossy magazine staat weer boordevol interessante artikelen, verhalen en nieuws gerelateerd aan het (sociale) leven in Zuid-Spanje. Op ruim 180 distributiepunten kun je terecht om het blad gratis op te halen. Dit zijn onder meer de Vlaamse en Nederlandse supermarkten, tandartsen, doktoren, kappers, restaurants, hotels, bars, makelaars, advocaten, verzekeraars en andere bedrijven waar veel Nederlandstaligen komen. Lukt het je niet een nummer te bemachtigen dan staat is het hele blad ook online te lezen via deze link. Je kunt Especial Life ook volgen op de website, via Facebook en Twitter. Het blad verschijnt elke twee maanden rond de 20e van de oneven maand.

Alfred van den Heuvel

In dit laatste nummer kun je lezen over de Nederlandse acteur Alfred van den Heuvel die al jaren tussen Nederland en Spanje vliegt en in St Andreu del Terri vlakbij Girona samen met zijn vrouw een B&B runt. ‘In Spanje word ik oud’, zegt hij vol overtuiging als hem wordt gevraagd naar hoe hij zijn toekomst ziet nadat hij gepensioneerd is.

Fabiënne Paques

Veel buitenlanders zetten zich in Spanje in voor dieren. Zo ook de Vlaamse Fabiënne Paques. Zij gaf een nieuw leven aan honderden honden en heeft twee uiterst zware maanden achter de rug. Een inspectie van de regionale regering dwong haar grote renovaties uit te voeren aan haar asiel op dreiging van sluiting als dat niet allemaal binnen een maand gerealiseerd was. In Especial Life vertelt ze hoe ze samen met haar man en tientallen vrijwilligers deze nachtmerrie heeft weten af te wenden.

Jenny van der Loos

De 92-jarige Jenny van der Loos woont al sinds 1967 in Spanje. Ooit runde ze een snackbar in Sitges maar kwam uiteindelijk aan de Costa del Sol terecht en vertelt in Especial Life over haar ervaringen als reisleidster in de jaren zestig en zeventig. Dit waren de ‘booming years’ voor het nieuwe soort toerisme dat destijds Spanje overspoelde: de overwinteraars. Met de verhalen van Jenny reis je terug in de tijd toen de Costa del Sol nog bestond uit landbouwterrein, kleine witte dorpjes en vissersplaatsjes en toen toeristen nog een bezienswaardigheid op zich waren.

En meer…

Naast de hierboven uitgelichte verhalen staat er natuurlijk nog veel meer in het tijdschrift. Artikelen over golfen of andere activiteiten, uitgaanstips, tips wat te doen met kinderen aan de kust, nieuws en andere rubrieken. Kijk hier voor de distributiepunten bij jou in de buurt, ga snel naar de website of meld je aan voor de nieuwsbrief.  

Dit vind je misschien ook leuk