Marbella 4Days Walking is C02 neutraal

door admin
Marbella 4Days Walking is C02 neutraal

Dit jaarlijkse evenement daagt deelnemers uit dagelijks andere routes te lopen van 20 of 30 kilometer per dag, gedurende vier dagen om zo Marbella en haar omgeving op unieke wijze te leren kennen, nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van leuke sociale activiteiten die allemaal deel uitmaken van de Marbella 4 Days Walking experience.

Omdat het gaat om een sportief evenement dat zich grotendeels afspeelt in de natuur (langs de fraaie stranden en door het mooie achterland) van Marbella, is het milieu voor de organisatoren van groot belang. Daarom heeft zij zichzelf ten doel gesteld het evenement CO2 neutraal te maken. Dat betekent dat alle CO2 die door de gehele Marbella Vierdaagse wordt opgewekt gecompenseerd zal worden middels het planten van bomen.

Na afloop van de Vierdaagse zullen experts een onderzoek uitvoeren om de hoeveelheid CO2 te bepalen. Zodra die bekend is, wordt de hoeveelheid omgerekend in aantal bomen die nodig zijn om genoeg zuurstof te produceren om dit effect weer teniet te doen. De bomen worden gepland bij Stichting Arboretum, een charity instelling voor een beter milieu, die onlangs een belangrijke prijs won in verband met een permacultuur-project. Bij Arboretum wordt een publiek bos gepland.

Lokale goede doelen

De organisatie van Marbella 4 Days Walking wil daarbij ook bewustzijn creëeren voor lokale goede doelen en deelnemers motiveren hierbij betrokken te raken. Wandelaars worden op het moment dat ze zich inschrijven aangemoedigd om geld te doneren aan de zwerfdierenopvang Triple A, aan Aspandem, een organisatie die gehandicapte mensen helpt of aan Arboretum Marbella. Voor elke tien euro die wordt gedoneerd stort de organisatie 2 euro op de rekening van de gekozen instelling. De stichtingen zullen ook aanwezig zijn gedurende het evenement opdat het publiek kennis met hun werk kan maken.  

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven via deze website. Vier dagen wandelen kost 40 euro. Wil je slechts een dag mee lopen dan kost het 12,50 euro. Kinderen kunnen ook deelnemen op speciale kinderroutes van zes kilometer op 10 en 11 oktober. Zij betalen slechts 2,50 euro en hun volwassen begeleiders lopen gratis mee.

Dit vind je misschien ook leuk