Atalaya College doet mee aan Marbella 4 Days Walking

door admin

Het is het tweede jaar dat de organisatie van Marbella 4 Days Walking een school uitnodigt om met hun leerlingen een route van 6 kilometer te lopen. De kinderen zullen om 10 uur onder begeleiding van live muziek vertrekken vanaf Las Terrazas del Puerto Deportivo. Later komen ze dan om ongeveer dezelfde tijd als de volwassen wandelaars terug, zodat er samen feest kan worden gevierd. 

Kinderdag

Vorig jaar werd ter ere van het vijfjarig bestaan van de vierdaagse van Marbella de school IES Xarblanca uitgenodigd voor een speciale kinderdag. “Er deden meer dan 400 kinderen mee, het was enig om hen te zien genieten”, zegt organisator Hans Wohl. “Wandelen is niet alleen goed voor de gezondheid, het is ook een activiteit die je uitstekend met meerdere mensen kunt doen. Dat is precies wat tijdens de vierdaagse gebeurt, een gezonde manier van plezier die je samen met wandelaars uit vele landen deelt. Aangezien je niet vroeg genoeg kunt beginnen hebben we besloten ook dit jaar weer een speciale dag voor een school uit de regio Marbella te organiseren.”

Blij

“Ik zag de uitnodiging via de sociale media en besloot onze school op te geven. We zijn erg blij dat we uitgekozen zijn voor deze kinderloop” vertelt Gema Muños Jiménez, coördinator van Educación Primaria van het Colegio Bilingüe Atalaya. “De leerlingen van de Segundo y Tercer Ciclo de Primaria y Educación Secundaría (tweede en derde klas van de Spaanse lagere school) zullen een sportieve activiteit in de buitenlucht kunnen doen. Dat past precies in onze missie om gezonde leefgewoonten te promoten.”

Tweetalig

Op het Colegio Atalaya wordt in twee talen lesgegeven. De school staat in Estepona maar er komen ook leerlingen uit Marbella, San Pedro, Benahavís en andere omliggende gemeenten. Kinderen kunnen er vanaf 3 jaar terecht en lessen volgen totdat ze hun eindexamen hebben gehaald. De school biedt naast het normale lesprogramma ook diverse buitenschoolse activiteiten die de leerprestaties, creativiteit, sociale vaardigheden en sportieve kwaliteiten bevorderen.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website.

Dit vind je misschien ook leuk