Zesde editie vierdaagse Marbella weer groot succes

door admin
Zesde editie vierdaagse Marbella weer groot succes

Volwassen en kinderen uit diverse landen over de hele wereld liepen routes van twintig, dertig of zes kilometer. In totaal deden er 2.007 volwassen wandelaars en nog eens 289 kinderen mee. Donderdag 13 oktober gingen de eerste wandelaars van start. Traditiegetrouw is dit de rustigste dag en de route voert hen door groene wijken en langs de luxe jachten die in de haven van Puerto Banús liggen.

De daaropvolgende dagen zagen de wandelaars verschillende delen van Marbella: Altos de Marbella, het stuwmeer van Istán, Lago de Tortugas, Sierra Blanca en delen van het strand. De meeste deelnemers hadden zich voor alle vier dagen ingeschreven. Vooral de wandelaars afkomstig uit de provincie Málaga kozen voor deelname van één of twee dagen.

Via Gladiolo

De vierdaagse werd op zondag afgesloten met de Via Gladiolo, waarbij zoals gebruikelijk extra muziek aanwezig was om de wandelaars te begeleiden op het laatste deel naar de finish. Speciale wandelaar die dag was ambassadeur Matthijs van Bonzel, die na de ruim 20 kilometer te hebben gelopen medailles uitdeelde.

Zelf kiezen

Marbella 4Days Walking is gebaseerd op de in Nederland alom bekende vierdaagse. Het verschil is dat deelnemers in Marbella zelf kunnen kiezen hoeveel dagen ze meelopen. Hier is voor gekozen omdat Spanjaarden en ook andere buitenlanders die aan de Costa del Sol wonen niet zulke fanatieke wandelliefhebbers zijn dat ze er vrije dagen voor opnemen. Zij doen dan ook vooral op zaterdag en zondag mee.

Kids

Omdat de Spanjaarden ook graag met de hele familie wandelen is vorig jaar begonnen met Marbella 2Days Walking Kids. Op zaterdag en zondag waren er speciale routes van zes kilometer voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Merendeel Nederlands

Er liepen dagelijks rond de 1.800 deelnemers mee. Het totale aantal volwassen deelnemers aan Marbella 4Days Walking was 2.007. 74 procent van hen was van Nederlandse afkomst, 9 procent had de Spaanse nationaliteit en 17 procent kwam uit andere landen, waarbij vooral grote groepen uit Estland, Denemarken, Noorwegen en Groot Brittannië aanwezig waren. Tweederde van de deelnemers was vrouw en de oudste deelnemer was 82 jaar.

Participatie ondernemers

De vierdaagse is inmiddels uitgegroeid tot een groots evenement waarbij ook vele ondernemers handig op inspelen. In de hele stad bieden winkeliers en horeca speciale kortingen of vierdaagsemenu\’s. De gemeente organiseerde elke avond muziek- en dansoptredens in de oude binnenstad. Overdag was er op het start- en finishplein muziek van De Blaasbalgen, ’t jazzezz en Mitá y Mitá.

Vierdaagse 2017

De data voor volgend jaar zijn al weer bekend: 12 – 15 oktober. De inschrijving is geopend vanaf 1 januari via de website www.marbella4dayswalking.com.

Dit vind je misschien ook leuk