Nu ook Cranio Sacraal Therapie mogelijk in Zuid-Spanje

door admin
Nu ook Cranio Sacraal Therapie mogelijk in Zuid-Spanje

Klanten kunnen er terecht voor een breed scala aan behandelingen die één gemeenschappelijk doel hebben: het welzijn van de klant. Hierbij wordt dan niet enkel gedoeld op het lichamelijk welzijn dat bereikt wordt met uiteenlopende massages, schoonheidsbehandelingen of voetreflexologie. Ook het geestelijke en emotionele welzijn komem bij SoPure Wellbeing ruimschoots aan bod, bijvoorbeeld via een soulreading, waarbij je meer inzicht verkrijgt in je levensdoel. Een van de holistische behandelingen die Sophie Pothoven biedt, is een cranio-sacrale behandeling ter bevordering van je emotionele toestand en je lichamelijke welzijn.

Wie is Sophie Pothoven?

Na een burn-out ontdekte Sophie het belang van werkelijk contact met de verschillende behandelaars die haar destijds op lichamelijk en psychisch vlak begeleidden. Zelf was ze sportmasseuse en dus gewend aan het behandelen van mensen. Tijdens haar massages kwam ze in aanraking met het ritme van de schedel. Toen ze zich hierin begon te verdiepen, kwam ze terecht bij de Peirsman Cranio Sacraal Academie in Bussum. Daar volgde zij haar vierjarige opleiding, waarnaast ze ook als schoonheidsspecialiste en familiecoach werkzaam was. Na regelmatige bezoeken aan Zuid-Spanje besloot Sophie dat ze daar graag zou willen werken. Ze kwam in contact met de drie Nederlandse eigenaren van Hotel Castillo de Monda en zo zag SoPure Wellbeing Centre het levenslicht.

Cranio Sacrale Therapie

Met subtiele bewegingen werkt Sophie op liefdevolle wijze aan het oplossen van blokkades in je lijf. Zo zoekt ze naar de oorzaak van de klachten die je hebt, zodat ze deze vervolgens al bij de oorsprong kan behandelen. Het uitgangspunt hierbij is dat het lichaam een samenspel is van fysieke, emotionele en mentale lagen. Pas als deze met elkaar verbonden zijn zonder energetische blokkades ertussen voel je je optimaal gezond en zit je lekker in je vel. Het doel van elke behandeling is altijd dat de innerlijke kracht en het zelfherstellend vermogen van de cliënt worden aangesproken. De ziektesymptomen worden dus niet op zichzelf behandeld, maar op holistische wijze met het symptoom of de klachten als uitgangspunt.

Wat is het Cranio Sacraal systeem?

Bij bovengenoemde behandeling focust Sophie zich  op het Cranio Sacraal systeem en het Cranio Sacrale ritme. Het Cranio Sacraal systeem omvat de hersenen, de ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Dit geheel wordt beschermd door de botten van de schedel (het cranium), de wervelkolom en het heiligbeen (sacrum). Het zenuwstelsel bevindt zich binnen dit systeem. Het Cranio Sacrale ritme kun je zien als de ademhaling van het zenuwstelsel. Binnen het Cranio Sacraal systeem ontstaan drukverschillen doordat de hoeveelheid ruggenmergvloeistof via een ritmische productie toe- en afneemt. De drukverschillen hebben zodoende de ritmische beweging van het hersenvlies tot gevolg. Hierdoor komen ook de schedelbeenderen, de wervelkolom en het bekken in beweging in een ritme dat lijkt op een ademhaling. Het Cranio Sacrale ritme is naast de ademhaling en de hartslag de derde belangrijkste levensfunctie van het lichaam. En het is dit ritme dat de therapeut informatie biedt over het functioneren van het Cranio Sacraal systeem als geheel. Een storing hierin kan leiden tot talloze uiteenlopende klachten.

Wanneer Cranio Sacraal therapie?

Talloze klachten zijn te verbeteren of te behandelen met Cranio Sacraal therapie, die ingezet kan worden bij bijvoorbeeld traumaverwerking, whiplash na een auto-ongeluk, migraine, angsten en fobieën, burn-out, slaapstoornissen, nek- en schouderklachten, rugklachten, ADHD en ADD, gedragsproblemen, relatieproblematiek,  lusteloosheid en stress. Ook baby’s en kinderen kunnen terecht bij Sophie. Omdat we hier onmogelijk alle klachten op kunnen noemen, is het handig bij twijfel eerst even contact met Sophie op te nemen om te kijken of ze je kan helpen. Heb je het idee dat Sophie jou zou kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met haar op te nemen via sopurewellbeing@gmail.com of via +31 647 677 365.

Dit vind je misschien ook leuk