Art Cocktail bij ABN AMRO Private Banking Marbella

door admin
Art Cocktail bij ABN AMRO Private Banking Marbella

Als een van de oudste en grootste banken van Nederland heeft ABN AMRO een indrukwekkende collectie kunst en historische objecten verzameld. De stukken worden niet alleen gebruikt voor de inrichting van de kantoorgebouwen, maar ook beschikbaar gesteld voor tentoonstellingen, bruiklenen, historisch onderzoek en publicaties. De unieke collectie is een afspiegeling van de maatschappelijke rol die de bank heeft gespeeld en nog steeds speelt. 

Smaken en kleuren

De aankomst in Spanje van werk van enkele meesters uit de Cobra beweging wordt op vrijdag 21 april gevierd met een besloten Art Cocktail in het nieuwe kantoor van ABN AMRO Private Banking Spanje. Klanten en relaties krijgen zo de mogelijkheid om meer te leren over de verschillende kunstenaars en hun werk met als uitgangspunt: ‘De gustibus et coloribus non est disputandum’: Over smaken en kleuren valt niet te twisten. 

Laura Mudde

Kunsthistorica, zelfstandig curator en adviseur/inrichter van de collectie van de ABN AMRO kunstcollectie, Laura Mudde, komt de werken toelichten en vertelt meer over de makers ervan. Zij studeerde kunstgeschiedenis en wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is als zelfstandig curator en projectcoördinator actief op het snijvlak van kunst en maatschappij. Naast haar werkzaamheden voor de bank werkt ze ook voor stichting Het Instituut, een organisatie die kunstenaars en ontwerpers begeleidt bij het denken over ruimtelijke en sociale vraagstukken en ArtEZ Hogeschool van de Kunsten. Eerder werkte ze als assistent curator aan de kunstmanifestaties ‘Ja Natuurlijk, hoe kunst de wereld redt’ (Gemeentemuseum, Den Haag, 2013) en ‘Niet Normaal’ (Beurs van Berlage, Amsterdam, 2009/10).

Het programma

18:30     Welkom met een glas cava op de patio

19:00     Introductie door Kurt Looyens en kunsthistorica/curator Laura Mudde

19:30     Start “Tastes and Colours”

21:30     Einde

Dit vind je misschien ook leuk