Het is bijna weer tijd om haring te happen in Marbella

door admin
Het is bijna weer tijd om haring te happen in Marbella

Die toplocatie is de nieuwe parel van Puente Romano Beach resort en Spa in Marbella; Chiringuito Ibiza (het voormalige Del Mar) naast restaurant Sea Grill. The place to be volgens insiders. Dit jaar vindt de veertiende editie van het zo veelbesproken feest plaats op vrijdag 16 juni.

Leden van de Marbella Dutch Business Club, hun partners en genodigden kunnen er niet alleen genieten van kraakverse Hollandse Nieuwe, ook andere lekkernijen die normaliter in Zuid-Spanje niet zo veelvuldig voorhanden zijn, zoals paling, oesters, wilde zalm, zeeuwse garnalen, Old Amsterdam en Jenever zijn er te proeven. Nieuw dit jaar op het menu zijn sushi, kaviaar en heerlijke vissoep. Al dit lekkers wordt speciaal door de vismeester uit Rotterdam, Schmidt Zeevis overgevlogen.

Optreden van Ger Vos

Ondertussen zal de Nederlandse societyzanger en entertainer Ger Vos zorgen voor een onvergetelijke belevenis door een spetterend miniconcert te geven. Vos is niet alleen in Nederland bekend, ook daarbuiten trekt hij volle zalen. Vorig jaar vierde hij zijn lustrumeditie met het vijfde concert in de Feeling Good Tour in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Hier bezorgt hij samen met Nederlandse ondernemers en duizend betalende gasten vijfhonderd eenzame ouderen de avond van hun leven.

Dresscode met hoofddeksel

De feestelijke traditie van de Haring Party begon in 2003 met de oprichting van de Marbella Dutch Business Club (MDBC). Meteen dat jaar werd de eerste Haring Party georganiseerd om de vangst van de eerste Hollandse Nieuwe op stijlvolle wijze te vieren. Dankzij de dresscode krijgt de haringparty altijd een extra feestelijk tintje. Vrouwelijke gasten versieren zichzelf en hun outfit op met een hoed, een haarsieraad of iets wat daarop lijkt. De heren verschijnen allen doorgaans in colbert. Terwijl men geniet van al het lekkers en de swingende muziek wordt er ook nog – soms dansend – genetwerkt.

De Gouden Haring

Elk jaar wordt tijdens de Haring Party de Gouden Haring uitgereikt aan een Nederlander in Spanje die veel goeds heeft gedaan voor de Nederlandse gemeenschap aan de kust en die daarmee ook een positieve bijdrage heeft geleverd aan de lokale economie. De eerste Gouden Haring ging in 2012 naar Hans Wohl, initiatiefnemer van het wandelevenement Marbella 4Days Walking. In 2013 was het de eer aan de Kees van Riel, voorzitter van de Nederlandse Club Costa del Sol. Een jaar later kon journalist Jeroen van der Wijden het beeldje in ontvangst nemen. In 2015 viel de eer te beurt aan blogster Stefania van Lieshout en vorig jaar werd golfeventorganisator Mieke Kamerbeek blij verrast met de Gouden Haring.

Supporters

De organisatie van de Haring Party is natuurlijk in handen van de Marbella Dutch Business Club, maar wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende supporters: Alex Spanje, ABN AMRO Private Banking Spain, Arcos & Lamers Asociados, Inter-Green, Tieleman Keukens, Baileys, Megens Real Estate, Schmidt Zeevis, Residencia Estates en South Beach Marbella.

Free a Girl

Supporters geven ook allemaal een bijdrage aan het goede doel dat door de Marbella Dutch Business Club wordt gesteund: de organisatie Free a Girl. Dit is een noodhulporganisatie welke mede is opgericht door Evelien Hölsken en Arjan Erkel. Deze NGO zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. De afgelopen zeven jaar heeft Fee a Girl bijgedragen aan de bevrijding van 3.740 meisjes uit bordelen in Azië.

Meer informatie? Kijk op Marbelladutchbusinessclub.nl.

Dit vind je misschien ook leuk