Especial Life nummer 16 overal verkrijgbaar

door admin
Especial Life nummer 16 overal verkrijgbaar

Van schrijfster Mariët Meester horen we waarom zij zich zo thuis voelde op de tribune van de armen, tijdens de Semana Santa in Málaga. Haar boek, dat zij eveneens de titel ‘De tribune van de armen’ meegaf, geeft een interessant kijkje in het leven in Andalusië in de jaren tachtig en recent. Meester woonde anderhalf jaar in Málaga om een mysterieus fenomeen tijdens de jaarlijkse paasprocessies te onderzoeken. Ieder jaar wordt er door broederschap El Rico een gevangene uit de staatsgevangenis vrijgelaten. Else Beekman sprak met deze gevierde schrijfster van ruim twintig boeken, verhalenbundels en essays. 

Nederlanders en Belgen

Het doel van de kersverse uitgever Luc Daels met Especial Life is een rol spelen in het samenbrengen van de Nederlanders en Belgen aan de Costa del Sol. Of dat een realiseerbare droom is, besprak hij met twee bestuursleden van de Marbella Dutch Business Club (MDBC). In het volgende nummer zal hij over dit thema bestuursleden van de Belgische Business Club ondervragen. Er heerst optimisme aangaande dit onderwerp.

Spaanse haring 

Susanna Verboon biedt de lezers een kijkje in de wereld van de ‘Spaanse haring’ ofwel de sardientjes. Elke zichzelf serieus nemende chiringuito heeft ‘espeto de sardinas’ op de kaart staan. Een rits sardientjes aan een stok geregen die geroosterd worden op een houtvuurtje in open lucht. Ze zijn typisch voor Málaga en van Susanna leren we dat de beste sardines gevangen worden tussen ‘de Virgen a Virgen’. Dus tussen de heiligendagen La Virgen del Carmen op 16 juli en la Virgen de la Victoria op 8 september.

Home whisperer

Else Beekman sprak met Toon Roijers over zijn niet-alledaagse beroep als ‘home whisperer’. Deze meester in de rechten en beëdigd NVM makelaar-taxateur gooide zijn professionele leven om en helpt mensen in Zuid-Spanje bij het vinden van een huis dat hen als gegoten zit. Hij laat zich in deze leiden door zijn gave om de energie van mensen en objecten helder waar te nemen. Ook mensen die hun huis al een tijd te koop hebben staan en waarbij de verkoop maar niet lijkt te lukken kan hij helpen. 

Mee met een leraar

María Kupers liep een dag mee met de Spaanse docent sport Miguel Novo Martín. Van hem leren we dat het Spaanse onderwijssysteem heel anders in elkaar zit dan het Nederlandse en hoe gecompliceerd het leven van een onderwijzer in Andalusië kan zijn, doordat de regionale regering jaar op jaar bepaalt waar hij komt te werken. In vijftien jaar tijd gaf hij les op twaalf scholen. Daar komt nog het systeem van ‘oposiciones’ bij. Moeilijke toelatingsexamens waarvoor keer op keer opnieuw gestudeerd moet worden om de doorgaans felbegeerde baan van ambtenaar voor het leven te krijgen.

Grazalema en Pico la Concha

María Kupers reisde ook door het prachtige natuurgebied Sierra de Grazalema en vertelt de lezer waarom je daar zeker een keer heen moet. Aan natuur geen gebrek in dit nummer, want Else Beekman schreef een verslag van de beklimming van de Pico la Concha achter Marbella. Een route met spectaculaire uitzichten op Marbella recht onder je en over de Costa del Sol en Afrika. De route is alleen af te raden voor mensen met hoogtevrees.

Especial Life lezen?

Natuurlijk vind je in dit nummer van Especial Life de andere rubrieken over wonen in Spanje, belastingen, interieurdesign, nieuws en tips. Bezoek de website van Especial Life om nummer 16 online te lezen. Lees je liever een fysiek exemplaar van het blad, ga dan naar een van de punten waar deze gratis kan worden afgehaald. 

Dit vind je misschien ook leuk