Swingende hoedjes en verse haring in Marbella

door admin
Swingende hoedjes en verse haring in Marbella

Het was alweer de veertiende editie van deze traditionele en oer-Hollandse viering van de vangst van de Hollandse Nieuwe. Maar liefst 1.300 haringen werden door Schmidt Zeevis uit Rotterdam naar het zuiden van Spanje vervoerd, zodat de Nederlandse en Vlaamse genodigden die in Spanje wonen en daar hun Hollandse Nieuwe of ‘maatje’ missen, er ook weer van konden proeven. Voor Suus Kortekaas en Patrick Pronk van Schmidt Zeevis vormde deze Haring Party een persoonlijk jubileum. Suus maakte voor de tiende keer haringen schoon tijdens het event en Patrick bereidde de hapjes. 

Vanaf half acht stroomde chiringuito Ibiza (het voormalige Del Mar) vol met de leden van de Marbella Dutch Business Club en hun genodigden. Iedereen zag er prachtig uit en de ene hoed of haarversiering was nog mooier dan de andere. Men werd hartelijk ontvangen met drankjes en de heerlijke hapjes waarin haring, zalm en paling de hoofdmoot vormden. Al snel vormde zich een lange rij voor de balie waar de Hollandse Nieuwe vakkundig werd schoongemaakt. Gelukkig konden de wachtenden al lekker snaaien van de Old Amsterdam die klaarstond.

Ger Vos

De Marbella Dutch Business Club had dit jaar de Nederlandse societyzanger en entertainer Ger Vos uitgenodigd voor een miniconcert. Dat Ger Vos niet alleen in Nederland volle zalen trekt, werd in Marbella gelijk duidelijk. Hij hoefde zijn eerste nummer maar in te zetten, of de dansvloer stroomde al vol. Vos bracht nummers ten gehore die vrijwel iedereen kende, waardoor er ook enthousiast werd meegezongen tussen het haring happen door.

Winnaars Gouden Haring 2017

Tijdens een korte pauze in het optreden van de zanger werd de winnaar van de Gouden Haring 2017 bekendgemaakt door de voorzitter van de Business Club, Kaspar Huijsman. Het bestuur kent deze prijs al sinds 2012 toe aan een Nederlander die zich verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de Nederlandstalige gemeenschap in Zuid-Spanje en daarmee de economie stimuleert. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Joyce van Ombergen-Jong. Met haar bedrijf JongLeren brengt zij studenten uit Nederland in contact met bedrijven in Zuid-Spanje, alwaar zij een paar maanden stage kunnen lopen. De studenten worden vervolgens intensief begeleid door Joyce en haar team. Als uitzondering werd dit jaar een extra Gouden Haring uitgedeeld. Bestuurslid Bert Riemslag werd hiermee door zijn eigen Business Club bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de club. 

Smakelijke avond

De opzwepende klanken, de heerlijke hapjes en de ruim 250 gasten om mee te socializen of netwerken zorgden voor een in alle opzichten smakelijke avond. De prijs voor de mooiste hoed ging naar Ilze Dombrovska. Het management van Ger Vos had als doel de zanger op het hoogtepunt te laten stoppen. Dat accepteerde zijn toeschouwers echter niet. Tal van toegiften later bracht hij dan toch echt zijn laatste nummer ten gehore: You’ll never walk alone. Het werd uit volle borst meegezongen, alvorens gasten langzaam maar zeker begonnen te vertrekken.  

Supporters

De Haring Party werd mede mogelijk gemaakt door de volgende supporters: Alex Spanje, ABN AMRO Private Banking Spain, Arcos & Lamers Asociados, Inter-Green, Tieleman Keukens, Baileys, Megens Real Estate, Schmidt Zeevis, Residencia Estates en South Beach Marbella. Klik hier als je meer wilt weten over de Marbella Dutch Business Club.

Dit vind je misschien ook leuk