Lees snel de nieuwste ESpanje! voor de leukste Spanje-tips!

door admin
Lees snel de nieuwste ESpanje! voor de leukste Spanje-tips!

Maar liefst honderd pagina’s met Spanje-gevoel. Wat doe je met pubers op het als party-eiland bekend staande Ibiza? Dat er tal van puberproof mogelijkheden op en om het eiland zijn, zoals paddlesurf, gewoon surfen, hippe marktjes bezoeken, snorkelen bij spannende grotten en nog veel meer lees je dankzij de onmisbare tips van kenner Lucien Lecarne.

Pyreneeën

Waar in Spanje kun je in de zomer beter wandelen dan in het noorden, waar de temperaturen nog draaglijk zijn en het smeuiige groen wat koelte biedt? Ton Joosten geeft in dit artikel enkele van zijn 100 dagwandelingen door de Spaanse Pyreneeën prijs die hij beschreef en die leiden langs ruige bergpieken, lieflijke weilanden, verscholen bergmeren en sprookjesachtige bossen.

Cadaqués

Sander de Vaan neemt je mee naar Cadaqués, het ooit onbekende vissersdorp dat werd ontdekt door niemand minder dan Pablo Picasso en Salvador Dalí. In het pittoreske dorp hangt een bijzondere sfeer die de auteur treffend omschrijft als een ‘mix tussen Catalonië, Italië (Portofino), Zwitserland (Lugano) en Frankrijk (de Provence met een vleugje Cannes).

Guernica

Henriëtte Aronds geeft je inzicht in het belang en de impact van het wereldberoemde schilderij Guernica van Pablo Picasso. De Spaanse kunstenaar schilderde het doek in 1937 en beeldde er de verschrikkingen van Duitse bommen op het Baskische Guernica op uit. Aronds verklaart waarom het doek wereldwijd nog steeds indruk maakt als ‘spiegel van door oorlogen teweeggebrachte gruwelijkheden’.

Barcelonatips

Annebeth Vis en Carlijn Teeven geven je als echte Barcelona-kenners en doorgewinterde locals 23 tips voor wat voor origineels en leuks je zoal in de stad kunt doen nadat je heel vroeg in de ochtend de belangrijkste toeristische hoogtepunten hebt afgwerkt. Want Barcelona is zoveel meer dan de Sagrada Familia, strand en heel veel toeristen!

Back to basics

Niet alleen in Nederland verlangen mensen naar meer rust, natuur en ruimte. Ook in het uitgestrekte Spanje zijn er tal van initiatieven voor mensen die de drukte van een stadsleven achter zich willen laten. Jessica van Spengen ging op onderzoek uit en bezocht Spanjaarden die de sprong naar een nieuw leven ‘back to basics’ al hebben gewaagd.

Knolletjes

Weet je nog niet wat een chufa is? Lees dan het artikel van Marjan Terpstra over deze kleine bruine knolletjes die ook wel tijgernoten of aardamandelen worden genoemd. Met deze uiterst gezonde chufas is een hoop te doen. Ze vormen de basis voor het populaire zomerdrankje horchata, je kunt er tortilla’s mee bakken en ze worden verwerkt in likeur. Probeer de lekkere recepten uit!

Koel in Andalusië

Andalusië te heet in juli en augustus? Helemaal niet! Else Beekman schrijft over plekken in deze Zuid-Spaanse regio waar het prima toeven is als het kwik elders boven de 40 graden stijgt. Zo is het rond de 3.000 meter in de Sierra Nevada helemaal niet warm en zijn er genoeg rivieren voor schitterende riverwalks, om aan canyoning te doen en is er water te over om in te kajakken of andere outdooractiviteiten te beoefenen.

Salamanca

Dat je in Salamanca algemeen beschaafd Spaans kunt leren spreken, weten veel mensen wel. Deze Spaanse stad ten noordwesten van Madrid is al 800 jaar een traditionele bestemming voor studenten en promovendi en dat jubileum wordt over enkele maanden uitgebreid gevierd. Twan van Lieshout leidt je rond door de levendige, oer-Spaanse en bol van historie staande stad.

En dit is nog niet alles. ESpanje! biedt nog talloze cultuurtips, van boeken, muziek tot films en een interview met de Spaanse schrijfster Susana López Rubio. Heb je het blad al uit, kijk dan voor je dagelijkse dosis Spanje-inspiratie op ESpanje.nl, de geheel vernieuwde website van het magazine. 

Dit vind je misschien ook leuk