Especial Life nummer 17 is uit en verkrijgbaar aan de Costa del Sol

door admin
Especial Life nummer 17 is uit en verkrijgbaar aan de Costa del Sol

De cover van nummer 17 – het juli-nummer – wordt gesierd door een bijzondere tomaat: de Tomate Hueve Toro. Susanna Verboon schrijft uitgebreid over de groentekoning van de Guadalhorce. Voor wie het niet weet: de Guadalhorce is een lange rivier die door de provincie Málaga stroomt en ten westen van de stad in de Middellandse Zee uitmondt. In het stroomgebied van de rivier worden veel gewassen gekweekt en daar dankt deze streek zij bijnaam ‘la huerta’ (de groentetuin) van Málaga aan. Onder de veertig verschillende tomatenrassen die er geteeld worden dus ook de Hueve Toro.

En wist je al wat er met je afval gebeurt, nadat je het in de ton op straat hebt gekieperd? Rens Zwanenburg geeft in dit nummer een rondleiding en uitleg over het vuilophaalbedrijf Limasa, dat afval van tal van gemeentes aan de Costa del Sl ophaalt en wegbrengt naar de vuilverwerking in Casares, waar dagelijks 3 miljoen kilo (!) afval aankomt.

Omdat de huidige uitgever van Especial Life met zijn blad graag een brug wil slaan tussen de Nederlanders en Vlamingen aan de Zuid-Spaanse kust, zoekt hij via diverse benaderingen naar de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee groepen. Hiertoe interviewt hij de voorzitter van de Belgische Business Club BBCCE en ondervraagt hij Nederlandse studenten die in Vlaanderen studeren over hetzelfde onderwerp.

Wil je Especial Life ergens rustig lezen, kijk dan voor inspiratie voor mooie en bijzondere stranden langs de Costa del Sol ook in dit nummer. Van elke provincie worden er twee stranden uitgelicht. 

Al voor de veertiende keer werd er flink haring gehapt tijdens de Haring Party van de Marbelle Dutch Business Club. Especial Life doet middels foto verslag van een bijzondere avond waar zanger Ger Vos voor een zeer feestelijke sfeer zorgde met zijn optreden. Bijzonder was dat er dit jaar twee Gouden Haringen werden uitgereikt. Eentje ging naar Joyce van Ombergen-Jong die een stagebureau in Málaga runt en als uitzondering ging een tweede Gouden Haring naar bestuurslid Bert Riemslag voor zijn jarenlange inzet voor de club.

In de serie ‘Op bezoek bij’, bezoekt Especial Life Spanjaarden met een interessante functie en duikt op die manier een beetje achter de schermen van de Spaanse samenleving. Ditmaal is het de beurt aan een landbouwer in Coín die sinaasappels, avocado’s en diverse seizoensgroenten kweekt. 

Naast dit alles tref je nog nieuws en andere wetenswaardigheden aan in het blad over de meest uiteenlopende onderwerpen, van satelliettelevisie tot het verdwijnen van de roamingkosten of een verslag van de Andalucian Dutch Open 2017. 

Verkrijgbaarheid en online lezen

Especial Life is verkrijgbaar op tal van verdeelpunten bij zaken, winkels en horecabedrijven waar veel Nederlanders en Vlamingen komen van Málaga tot Esptepona. Bovendien kunt u het gehele magazine hier online lezen. 

Dit vind je misschien ook leuk