Het Spanje-blad Por Favor is weer verkrijgbaar!

door admin
Het Spanje-blad Por Favor is weer verkrijgbaar!

De inspirerende redactie bestaat vooral uit locals die hun beste tips met de lezers delen over de leukste trips, de lekkerste restaurants, de mooiste plekjes en spreken met schrijvers en muzikanten of portretten schrijven over legendarische Spanjaarden. Ook wordt er veel aandacht besteed aan boeken over Spanje, Spaanse muziek en Spaans eten en drinken.

Booming Murcia

In dit nummer veel aandacht voor het booming Murcia. Journalist en schrijver Sander de Vaan woont al heel wat jaren in de omgeving, schreef de gids Zuidoost Spanje over deze streek en weet zijn enthousiasme over dit relatief onontdekte deel van Spanje goed te delen. Hij neemt je mee naar de ‘eclectische kathedraal’, laat je op afstand proeven van ‘setas con huevos’, schrijft over Moorse muren, Calle Trapería en het casino. 

In de buurt van Málaga

Ook dichtbij de Zuid-Spaanse Costa del Sol liggen nog tal van onontdekte plekjes, zo lees je in het artikel ‘Een bijzondere dagtrip ten noorden van de stad Málaga’ van Else Beekman, auteur van de gids Málaga, de leukste trips door stad en omgeving. Dat Zuid-Spanje een echte zomerbestemming is neemt echter niet weg dat deze streek ook in de herfst uiterst boeiend is om te bezoeken. Fraaie herfstkleuren in de natuur en eindeloos veel oogstfeesten in de kleine dorpjes bezorgen de reiziger een fleurig en sfeervol najaar.

We blijven nog even in de herfst, het seizoen van de oogst. Emmie Declerck geeft met acht culinaire evenementen alvast een voorproefje op al het genieten. Deze feesten laten laten zien hoe Spanje haar lokaleproducten en gerechten koestert en terecht in de kijkerzet.

Spaanse gastronomie

Foodies en culi’s zitten met Por Favor wel goed. De keuken van Galicië en die van Barcelona komen aan bod, naast de wijngaarden van Requena en Utiel. Tot slot selecteerde Por Favor nog zes juweeltjes van de steeds meer in trek zijnde Spaanse wijnen voor de lezer.

Cultuur

Cultuurliefhebbers lezen over de Spaanse meester van de mode: Cristobal Balenciaga, de flamencogitarist Paco Peña, Filmmaker Luis G. Berlanga en flamencovernieuwer David Pena Dorantes. Tot slot krijg je via een interview met de Vlaamse auteur Stefan Brijs een uniek kijkje in zijn Andalusië. Hij reisde een jaar lang door zijn nieuwe thuis en zijn aantekeningen, observaties en ervaringen leverden het prachtige boek Andalusisch logboek op.

Niemand kent een land zo goed als zijn bewoners. Por Favor laat in dit nummer ook Spanjaarden aan het woord over hun favoriete plekjes. 

Por Favor lezen?

Wie Por Favor – uitgegeven door Uitgeverij Edicola – graag wil lezen kan het blad vinden bij de boek- en tijdschriftenhandels. Ook ligt het blad op plekken waar veel Spanje-liefhebbers komen, zoals taalinstituten en restaurants en tot slot is er de mogelijkheid je te abonneren, zodat je Por Favor vier keer per jaar thuis ontvangt.

Dit vind je misschien ook leuk