Grote drugsbende in Algeciras opgerold

door admin
Grote drugsbende in Algeciras opgerold

De 10 havenmedewerkers vormden een goed gecoördineerde bende die met succes grote hoeveelheden drugs, afkomstig uit Guayaquil in Ecuador via Algeciras verder Spanje en de rest van Europa binnen konden smokkelen. De Spaanse politie onderzoekt in samenwerking met Europol en geheime diensten in verschillende Zuid- en Midden-Amerikaanse landen de herkomst van de drugs.

Het onderzoek naar deze drugsbende loopt al vanaf 2017. De Spaanse politie kreeg hiertoe informatie van de Ecuadoriaanse, Braziliaanse en Portugese politie. De vondst van 480 kilo werd gedaan in de cabine van een vrachtwagen. Deze reed net de haven uit, toen de politie de chauffeur aanhield ter controle.

Tijdens het onderzoek stuitte de Guardia Civil ook op criminele organisaties uit Colombia, Frankrijk, Marokko en Nederland, die in Spanje opereren. Daarom was het noodzakelijk samen te werken met Europol. Een van de personen die onderzocht werd, was David Ávila, alias de Maradona van de cocaïne. Ávila werd afgelopen mei geliquideerd.

Dit vind je misschien ook leuk