Beste jonge lezer ter wereld komt uit Spanje

door admin
Beste jonge lezer ter wereld komt uit Spanje

Sergio Sánchez zit op de lagere school in de plaats Jerez de los Caballeros (Badajoz). De prijs werd in het leven geroepen door een Spaans bedrijf dat een technologisch platform voor content biedt aan klanten in veertig landen. Die klanten bestaan uit scholen, sociale instellingen, universiteiten, MKB’s en grote multinationals. Deze hebben allemaal toegang tot de digitale content van bibliotheken en universiteiten die hun materiaal hebben gedigitaliseerd. De Europese Commissie gaf het bedrijf één miljoen euro via het Europese Fonds voor Strategische Investeringen binnen het plan Juncker. 

Het was niet eenvoudig om tot beste lezer verkozen te worden. De criteria zijn streng. Per kandidaat werd het aantal gelezen titels bestudeerd, de consistentie van de leesgewoonte, de diversiteit aan gekozen genres, de moeilijkheidsgraad van het gelezen materiaal en de vooruitgang in het leesbegrip en de capaciteiten voor creatief schrijven. 

Samen met Sergio konden alle kinderen van zijn leeftijd uit de 42 landen waarin de organisatie actief is meedingen. Uit alle kandidaten die zich inschreven werd uiteindelijk de jongen uit Extremadura gekozen. In een interview na afloop van de prijsuitreiking gaf de jongen toe ‘elke avond één uur’ te lezen. ‘Vroeger las ik op de mobiele telefoon van mijn vader, maar sinds ik een tablet heb, lees ik daarop’. 

Dit vind je misschien ook leuk