Deuren bijzondere gebouwen in Valencia gaan (gratis) open voor publiek

door admin
Deuren bijzondere gebouwen in Valencia gaan (gratis) open voor publiek

Het Open House Festival Valencia vindt plaats van 3 tot 5 mei en stelt je in de gelegenheid om 48 gebouwen die normaliter gesloten zijn voor publiek van binnen te bewonderen. Extra interessant is dat architecten, ontwerpers en restaurateurs tijdens gratis rondleidingen over de gebouwen vertellen. Het festival vormt ook aanleiding voor de stad om muzikale optredens, speciale fietsroutes, gastronomische activiteiten, tentoonstellingen en een flimreeks te presenteren. 

Op de website Openhousevalencia.org staan alle gebouwen die je kunt bekijken. Ze zijn onderverdeeld in kerken, markten, musea, paleizen, civiel werk en woningen. Zo kun je onder andere een kijkje nemen in de Cortes Valencianas, Casa Estudio El Carmen, Torre Ripalda ‘La Pagoda’, Plaza de Toros, Palau de la Generalitat, La Finca Roja, Veles e Vente, Mercado Central, Palau de les Arts Reina Sofía en Lonja de la Seda.

Open House Madrid en Open House Bilbao worden dit jaar gehouden op 28 en 29 september. In Barcelona is het op 26 en 27 oktober.

Dit vind je misschien ook leuk