Spaanse schoenen veroveren stilletjes de wereld

door admin
Spaanse schoenen veroveren stilletjes de wereld

Op het gebied van kwaliteitsschoenen doet het Zuid-Europese land eveneens goed mee. Schoenen uit Spanje zijn vaak handgemaakt, doorgaans van hoge kwaliteit en hebben een stijlvol design. Luxe platform Winkelstraat.nl zet daarom hieronder drie Spaanse schoenmerken in het zonnetje. 

Balenciaga

Dit wereldberoemde Spaanse kledingmerk – opgericht door Cristóbal Balenciaga (1895-1972) – is een begrip in de modewereld. Dankzij de populariteit van de sneakers van Balenciaga, en de populariteit van sneakers in het algemeen, staat Balenciaga in 2020 (Q1) zelfs op de 2e plaats van hipste kledingmerken ter wereld (The Lyst Index). 

Veel is te danken aan de Georgische creatieve directeur van Balenciaga, die in 2015 het creatieve team onder zijn hoede nam en sindsdien de sneakermodellen Triple S, Track, Track 2, and Speed Trainer op de markt bracht. Keer op keer vielen deze sneakers in de smaak, wat Balenciaga marktleider maakt van sneakers in het hoge segment. Bekijk hier de sneakers van Balenciaga als je nieuwsgierig bent geworden.

Overigens: niet alleen voor sneakers kun je terecht bij Balenciaga. Balenciaga beschikt namelijk ook over uitgebreide kledinglijnen voor zowel mannen als vrouwen, handtassen en zonnebrillen. 

Toral

Toral is in 2012 opgericht door het echtpaar Carla en Bernadino Toral. Gevestigd in Alicante ontwerpen zij luxueuze damesschoenen met een eigen persoonlijkheid. Dat klinkt misschien een beetje cryptisch, maar wie de schoenen van Toral ziet, heeft gelijk door dat het gaat om excentrieke, wat stoere en sowieso opvallende modellen.

De schoenen zijn inmiddels ook buiten Spanje bekend. In heel Europa, onder andere in Nederland, Duitsland en Italië is het merk in opmars. In de VS en in Azië (China en Japan) kun je de Toral schoenen eveneens steeds vaker terugvinden.

Vakmanschap en klanttevredenheid staan bij Toral altijd hoog in het vaandel. De productie van de schoenen vindt plaats in Spanje. De oprichters bij dit proces nauw bij betrokken, zodat zij de kwaliteit in de gaten kunnen houden.

Pertini

Wie van schoenen met een retro-uitstraling houdt, is bij Pertini op het juiste adres. Dit Spaanse kledingmerk ontwerpt sinds 1980 schoenen in de stijl van de jaren veertig en vijftig. Elegantie en hoge kwaliteit zijn eveneens kenmerken van Pertini schoenen; zo worden luxe materialen gebruikt voor het ultieme draagcomfort. Alle schoenen worden volledig met de hand vervaardigd en er is oog voor bijzondere details. Zo hebben sommige modellen zelfs satijnen veters!

Dit vind je misschien ook leuk