Spaanse steden Zaragoza, Huesca en Teruel ook in lockdown

door admin
Spaanse steden Zaragoza, Huesca en Teruel ook in lockdown

Woensdagochtend kondidgde de deelregering aan de inwoners van de steden Zaragoza, Huesca en Teruel een perimetrale lockdown op te leggen. Dat wil zeggen dat inwoners hun steden niet meer kunnen verlaten, maar zich binnen hun stad nog wel mogen bewegen voor essentiële zaken zoals werk, school en boodschappen doen. De maatregel gaat donderdag om 00:00 uur van kracht voor een periode van maximaal 30 dagen. Periodiek zal worden bekeken of de omstandigheden verbeteren of verslechteren. 

De regiopremier Javier Lambán kondigde tevens aan dat de hele regio per volgende week naar fase 3 gaat van de ‘waarschuwingsfase’, nadat het aantal besmettingen met het coronavirus de laatste dagen opnieuw is toegenomen. Met de intrede van fase 3 mogen voor publiek toegankelijke binnenruimtes nog maar voor 25 procent bezet zijn. Horeca moet om 22 uur dicht en mensen mogen alleen nog maar op terrassen iets nuttigen. Alle ontmoetingen die online plaats kunnen vinden, moeten ook online plaatsvinden. Amateursport die geen onderdeel is van officiële sportfederaties kan geen doorgang vinden. Wat professionele sporten betreft kan men blijven trainen, maar competities worden stilgelegd.

Lambán gaf aan dat de ‘cijfers zijn heel slecht, zulke slechte cijfers hebben we nooit gehad, hoewel het percentage positieve tests lager is dan gisteren’. Hij benadrukte dat scholen en onderwijs door blijven gaan, zoals het tot nu toe was georganiseerd. ‘De schoolomgeving is veilig en de besmettingen vinden vooral plaats in vrijetijdsomgevingen. Er is geen toename van het aantal besmettingen op scholen gesignaleerd.’

Interactieve kaart met maatregelen in heel Spanje

Op deze interactieve kaart van RTVE is te zien welke maatregelen waar in Spanje van kracht zijn. Sommige provincies hebben beperkende maatregelen doorgevoerd, zijn terug naar een fase uit het de-escalatieplan na de algemene lockdown in maart en april of zijn overgegaan tot perimetrale lockdowns.

Lees ook: Ook perimetrale lockdown voor Burgos

Recordaantal nieuwe besmettingen in Spanje dit weekend

Dit vind je misschien ook leuk