Ruim 2000 militairen ingezet om gezondheidsautoriteiten Spanje te helpen

door admin
Ruim 2000 militairen ingezet om gezondheidsautoriteiten Spanje te helpen

Nog eens 5.000 personeelsleden van het Spaanse leger, de marine en de luchtmacht zijn nu ook opgeleid en beschikbaar om deel te nemen aan mogelijk nodige operaties verspreid door het land. Deze ‘Misión Baluarte’ vormt de tweede operatie van de strijdkrachten die is georganiseerd door het Spaanse ministerie van Defensie, om de acties in reactie op de gezondheidscrisis op te voeren.

Tussen maart en mei zijn ook militairen opgeroepen om te helpen met desinfectietaken in met name verzorgingshuizen en op transportknooppunten verspreid door Spanje, waaronder luchthaventerminals en treinstations. 

‘Misión Baluarte’ ging officieel van start op 30 september, toen militairen voornamelijk beschikbaar werden gesteld om te helpen bij het opsporen en traceren van gevallen van coronavirus. In totaal zijn 2.063 militaire trackers ingezet. zij begonnen in Andalusië, Valencia en Castilla y León met het opzetten van verschillende epidemiologische secties. Castilla y León heeft nu 360 militaire trackers, Valencia 312, Andalusië 210, Galicië 190, Madrid 150, Castilla-La Mancha 141, Murcia 110, Balearen 107, Asturias 90, Aragón 88, Cantabrië 64, Extremadura 60, Navarra 43, Ceuta 40, Melilla 37, Canarische Eilanden 31 en La Rioja 30. 

Al het militaire personeel heeft een specifieke training gekregen voor de missie, inclusief kennis over de ziekte, opsporingstechnieken en isolatieprocedures. Naast het opsporingsnetwerk omvat de ‘Misión Baluarte’ ook personeel dat taken uitvoert op het gebied van desinfectie van openbare ruimtes. Sinds 30 september hebben de strijdkrachten 326 van deze desinfecties aangepakt, waarvan 281 in de regio Madrid.

Pedro Sánchez bezocht onlangs samen met de minister van Defensie, Margarita Robles, de Epidemiologische Surveillance-eenheid UVE in de legerkazerne in Fuencarral (Madrid), om met eigen ogen het werk te zien dat wordt uitgevoerd door het team van 150 personen.

Sánchez bedankte het personeel voor het uitgevoerde werk en benadrukte dat ‘dit opsporingswerk erg belangrijk is om de besmettingscurve te stoppen, besmettingen te stoppen en vooral ook om de burgers gemoedsrust te geven’. Sánchez zei ook dat ‘op dezelfde manier als we de eerste golf hebben overwonnen, we de tweede golf zullen overwinnen’. Hij herhaalde de noodzaak van de nieuwe staat van alarm die met toestemming van het Spaanse parlement tot mei 2021 zal duren.

‘Met het overwinningsmoreel dat tentoongespreid wordt,’ zei Sánchez tegen het personeel, ‘en met sociale discipline en ook met een verzetsgeest, ben ik ervan overtuigd dat we, net zoals we de eerste golf van Covid-19 hebben verslagen, ook deze tweede golf zullen verslaan. ‘

Dit vind je misschien ook leuk