Nachtleven Benidorm vanaf volgende week weer open

door admin
Nachtleven Benidorm vanaf volgende week weer open

Maanden later kunnen bars en clubs gedurende de dag weer open. Dat is het resultaat van een akkoord dat op vrijdag werd gesloten naar aanleiding van gesprekken tussen horeca-verenigingen in de stad en de regering van Valencia. Zo is bevestigd door Fotur (federatie van Vrije Tijd, Tourisme en Gaming) en de confederatie van Horeca en Toerisme (CONHOSTUR). 

Woordvoerder Javier Galdeano zei hierover: ‘We wilden dit weekend al open, maar door de bureaucratie wordt dat pas volgende week’. Verenigingen van bars en clubs hebben gedreigd met protesten in Valencia voor regeringsgebouwen als ze tegengehouden zouden worden om hun zaken te hervatten in de aanloopperiode naar de feestdagen.

Door de sector wordt geclaimd dat 700 bedrijven al failliet gegaan zijn in de sector in de regio Valencia dit jaar.

Beide horeca-organisaties hebben benadrukt dat de bedrijven die ze vertegenwoordigen al 8 maanden gesloten zijn en een enorme inspanning hebben geleverd om hun etablissementen geschikt te maken en aan te passen aan de nieuwe realiteit. Daarom vragen aan de autoriteiten een ‘reddingsplan met directe financiële hulp’. Ze verzoeken daarbij het publiek met klem zich verantwoordelijk te gedragen en zich bij bezoek aan de horecagelegenheden te houden aan alle normen en maatregelen.

De regio Valencia gaat mee in de maatregelen voor de feestdagen zoals afgesproken in de interterritoriale raad eerder deze week. Dat houdt in dat samenkomsten tot 10 personen worden toegestaan en de avondklok wordt uitgebreid tot 1 uur ‘ snachts op 24, 25 en 31 december en op 1, 5 en 6 januari. Voor de regio Valencia geldt een in- en uitreisverbod, maar inwoners mogen wel vrij bewegen tussen provincies.

Dit vind je misschien ook leuk