Voedselwaarschuwing in Spanje: peroxide in toetjes en koffie van Nestlé

door admin
Voedselwaarschuwing in Spanje: peroxide in toetjes en koffie van Nestlé

Daarop heeft de Spaanse voedsel en warenautoriteit AESAN maandag alle verkooppunten van de betreffende producten opgeroepen deze producten per direct uit de schappen te halen. Het gaat om ‘batidos’ (chocolade- en vanilledrankjes), toetjes en verschillende soorten koffie die het Franse bedrijf produceert. Er zou peroxide in de verpakkingen terecht zijn gekomen. 

Volgens AESAN gaat het om de volgende producten:

Nescafé Shakissimo Espresso Latte

Nescafé Shakissimo Vainilla Latte

Nescafé Shakissimo Decaf

Nescafé Shakissimo Caramel Latte

Nescafé Shakissimo Sabor Cookies

Nesquik Shake

Coopa choco nata van het merk El Corte Inglés

Copa choco nata van het merk Milsani (verkocht door Aldi) 

Peroxide wordt gebruikt voor het desinfecteren van de verpakkingen voordat de zoete drankjes worden toegevoegd. Het bedrijf heeft vastgesteld dat de peroxide niet naar behoren is verwijderd tijdens dit proces. De aanwezigheid van peroxide in de drankjes kan een scherpe smaak opleveren en irritaties in de mond van de consument. 

AESAN heeft benadrukt dat tot op heden geen meldingen zijn binnengekomen van mensen met gezondheidsklachten als gevolg van de consumptie van een van de producten. Toch is besloten ze allemaal van de markt te halen. Wie de producten al in huis heeft kan contact opnemen met de klantenservice van Nestlé, zo heeft het bedrijf laten weten. 

In een persbericht liet Lactalis Nestlé Productos Frescos (LNPF), de producent van de koffie’s weten: ‘Het is belangrijk te benadrukken dat de consumptie van alle andere partijen en producten van het merk Nescafé Shakissimo en Nesquik Shake volledig veilig is’.

Dit vind je misschien ook leuk