Avondklok dreigt voor Malaga, Marbella en Estepona

door admin
Avondklok dreigt voor Malaga, Marbella en Estepona

Het gaat echter om maatregelen waarvoor de Territoriale Commissie van de Andalusische gezondheidsautoriteiten toestemming moet krijgen van het Hooggerechtshof van Andalusië. Maandag heeft de president van Andalusië, Juan Manuel Moreno, burgers al gevraagd voorzichtig te zijn, vooral ‘in toeristische gemeenten’ om geen beperkingen te hoeven opleggen. 

Als de drie grote plaatsen aan de vakantiekust niet in slagen de geaccumuleerde incidentie woensdag, de dag waarop het TErritoriale Comité bijeenkomt, te verminderen, kan men besluiten een avondklok in te stellen en andere al dan niet nodige beperkende maatregelen te vragen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met factoren zoals de ziekenhuisbezetting en de verhouding tussen de cumulatieve incidentie van 14 dagen en van 7 dagen. De provinciehoofdstad zag gelukkig op woensdag de geaccumuleerde incidentie over 14 dagen licht afnemen en blijft steken op de 978 gevallen, waardoor het deze dag net aan strengere maatregelen zou kunnen ontsnappen. 

Andere plaatsen met een incidentie van tegen de 1.000 zijn: Ronda (945,7), Alhaurín de la Torre (918,1) en Benalmádena (901); allemaal met meer dan 5.000 inwoners. Ook deze plaatsen moeten rekening houden met de mogelijkheid van aanscherping van de maatregelen. 

Ondanks de snelheid van vaccinatie, stopt het aantal nieuwe positief getesten niet met groeien. Bovendien zijn er ook nieuwe positieven gemeld in verpleeghuizen. De afgelopen 14 dagen zijn 15 infecties geweest, waarvan 10 in de afgelopen week. 

Er zijn 57 mensen met een Covid-infectie opgenomen in ziekenhuizen, waarvan zes op intensive care-afdelingen (ICU). Dat brengt het totaal op 74 mensen die in ziekenhuizen in de provincie Málaga door Covid worden behandeld. 

Ziekenhuizen in de provincie zijn vanwege de toegenomen ernst van de gezondheidssituatie chirurgische niet-oncologische afdelingen aan het sluiten om ze opnieuw vrij te maken voor opname van Covid-patiënten, zo meldde La Opinion de Malaga dinsdag. 

Dit vind je misschien ook leuk