Wat zijn de Spaanse medailles tot nu toe tijdens de Olympische Spelen in Tokio?

door admin

Vóór de start van de Olympische Spelen, hoopte Spanje het aantal medailles van 17 tijdens de Spelen in Rio in 2016 te verbeteren. Hieronder volgt een overzicht van de medaillewinnaars voor Spanje tot nu toe.

Spanje schiet goud met Fernández en Gálvez

De rotsvaste handen van Alberto Fernandez hielpen Spanje om de eerste gouden medaille van de Olympische Spelen in Tokio te behalen. Hij werkte hierin samen met Fatima Galvez om het nieuwe trap mixed team-evenement op de Asaka Shooting Range te winnen. Gálvez miste vijf van haar eerste acht doelen, waaronder de eerste drie op rij, voordat ze een time-out nam. Fernández hield echter stand aan de andere kant en miste slechts één van zijn 25 doelen toen Spanje met 41-40 won.

“Vanwege het licht zag ik het doel niet mooi. Maar de rest was leuk”, zei Gálvez over haar nerveuze start. Fernández zei dat hun succes het hoogtepunt was van vijf jaar samen trainen. “Het is zo gemakkelijk om te strijden met Fatima en het was als een droom voor mij, dus ik voelde niet de druk van het spelen van een Olympische wedstrijd”, zei hij.

Cerezo pakt zilver in Taekwondo

De Spaanse Taekwondo-atleet Adriana Cerezo zei dat ze hoopt dat haar zilveren medaille de sport een boost in populariteit zal geven nadat ze de laatste ronde van Taekwondo (49kg) verloor. Ze won de eerste Olympische medaille van de Olympische Spelen in Tokio 2020 op 17-jarige leeftijd.

“Er is altijd over gesproken op de Olympische Spelen. Elk jaar, na elke ronde, is het een beetje gegroeid en ik hoop dat het met mij een beetje meer zal groeien”, vertelde Cerezo aan Efe in een interview.

De tieneratleet versloeg de tweevoudig Olympisch kampioen van China, Wu Jingyu, met een 33-2 overwinning in de kwartfinales.

Zilver voor Maialen Chourraut in de kano

Team Spanje won hun tweede zilveren medaille in het slalom K-1 kano-evenement voor dames op de Olympische Spelen van Tokio. Maialen Chourraut, die in Rio 2016 goud won in dezelfde categorie, moest dit keer genoegen nemen met zilver. Chourraut is met haar 38 jaar de oudste atleet die voor Spanje uitkomt.

De kanoër uit de stad Lasarte in de Baskische regio voltooide een volledige reeks Olympische medailles nadat ze als tweede eindigde op de Duitse Ricarda Funk in een spannend evenement. Ze was gouden medaillewinnaar in Rio en behaalde ook brons in Londen 2012.

Carreno Busta verslaat Djokovic voor tennisbrons

Pablo Carreno Busta herstelde zich van zijn teleurstellende nederlaag in de halve finale door de Servische Novak Djokovic met 6-4, 6-7 (6) en 6-3 te verslaan en zo de bronzen medaille claimde.

Hij versloeg de nummer 2 van de wereld Daniil Medvedev op weg naar de wedstrijd om de bronzen medaille en speelde de hele tijd behoorlijk agressief tegen een slecht gehumeurde Djokovic.

“Ik heb de Davis Cup gewonnen en ben ver gekomen in andere toernooien, maar het winnen van een Olympische medaille is onbeschrijfelijk”, vertelde Carreno Busta aan ITFtennis.com. “Ik heb de steun gevoeld van Spanje, mijn familie en mensen om me heen en ik heb dierbare berichten ontvangen van velen die me gisteren hebben zien verliezen. Ik wil deze medaille met hen allemaal delen.”

David Valero Serrano trapt naar brons

De 32-jarige crosscountry-mountainbiker bezorgde Spanje een verrassende medaille en nam daarmee het brons mee naar huis in de mountainbikerace voor heren.

Valero Serrano’s beste WK-resultaat dit seizoen was 50e, maar de kleinere veldgrootte op de Olympische Spelen gaf hem een ​​voordeel, aangezien de startopstelling niet zo cruciaal was.