Acht kinderen in Girona besmet met difterie-bacterie

door admin
Acht kinderen in Girona besmet met difterie-bacterie

Ondanks zijn ernstige toestand is het jongetje stabiel. Hij was niet tegen de ziekte ingeënt omdat zijn ouders dat niet wilden. De acht kinderen bij wie de bacterie aanwezig is, zijn allemaal wel ingeënt en dus niet ziek. Dit werd tijdens een persconferentie maandag bevestigd door Boi Ruiz, het hoofd van de regionale gezondheidszorg. Wel moeten de kinderen voorlopig in huis blijven om te voorkomen dat de drie procent andere kinderen in het gebied die niet tegen difterie zijn ingeënt, besmet raken.  

Antibiotica

Er is bloed afgenomen bij 57 kinderen die met het zieke jongetje in aanraking zijn geweest.  De acht kinderen waarbij de bacterie werd geconstateerd krijgen een antibiotica-kuur om de bacterie uit hun organisme te verdrijven.

Vaccinatieboekjes

De Catalaanse autoriteiten zijn er nog niet achter hoe de besmetting is ontstaan. Alle organisaties die zomerkampen en andere activiteiten voor kinderen organiseren – de Spaanse schoolvakantie begint 23 juni aanstaande – worden geadviseerd vaccinatieboekjes te vragen op het moment dat ouders hun kinderen ervoor willen inschrijven.

Meer inentingen

Door het nieuws over de besmetting is het verzoeken om een difterie-inenting toegenomen met 23% in één week tijd. Vooral onder volwassenen (+28,5%), babies tot 6 maanden (27%) en kinderen boven anderhalf jaar oud (+22%).

Dit vind je misschien ook leuk