Publieke zorg weer universeel in regio Valencia

door admin
Publieke zorg weer universeel in regio Valencia

Per donderdag 30 juli is de gezondheidszorg weer gratis en toegankelijk voor iedereen in de regio en dat is goed nieuws voor de circa 30.000 personen die door die maatregel eerder buiten de boot vielen. Volgens premier Puig van de Consell werden deze week al 200 ’tarjetas sanitarias’ uitgereikt aan mensen die eindelijk weer gewoon naar een dokter kunnen of in aanmerking komen voor een vergoeding van hun medicijnen.

Het ‘Plan de Universalizaion de Sanidad’ werd goedgekeurd door de regionale regering en bij de presentatie ervan waren regiopremier Ximo Puig, gezondheidsminister Carmen Montón en voorzitter van de vereniging van familiaire geneeskunde Alvaro Bonet aanwezig.

Puig bood namens de regering zijn excuses aan ‘want een goede samenleving mag nooit besluiten nemen, zoals die genomen zijn’. Daarbij dankte hij de ruim 80 organisaties die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor het opnieuw invoeren van het recht ‘dat nooit afhankelijk mag zijn van herkomst, afkomst, financiële middelen of administratieve situatie’.

Dit vind je misschien ook leuk