Wie zijn wij?

door admin

Hola, welkom op InSpanje.nl!

InSpanje.nl is in 2010 opgericht als brenger van dagelijks nieuws uit Spanje in het Nederlands. Else Beekman nam de website eind 2011 over en voegde daar, samen met haar team van freelancers en stagiaires, ook andere informatie aan toe. Want zo divers als onze doelgroep is, zo breed willen wij hen ook informeren over Spanje. We willen dat iedereen die InSpanje.nl bezoekt iets interessants over Spanje kan vinden. Of het nu gaat om regelmatige Spanjegangers, mensen die een tijdje in Spanje wonen en werken, overwinteraars, mensen die een stedentrip plannen of om volledig in Spanje geïntegreerde Nederlandstaligen, wij willen alle Spanjeliefhebbers bedienen.

Else Beekman

Else Beekman

Dat doen wij grotendeels vanuit Spanje. Else woont sinds 2003 in de Zuid-Spaanse provincie Málaga. Na haar studie Communicatiewetenschap aan de UVA in Amsterdam vervulde zij diverse functies bij de literaire uitgeverijen Prometheus – Bert Bakker, Schuyt & Co en het landelijke dagblad Trouw. In 2003 vertrok ze voor een tijdelijk project naar de stad Málaga.

Nu, 20 jaar later woont Else nog steeds met veel plezier aan de Costa del Sol. Daar verkende ze voor het tijdschrift Temperament een paar jaar de regio Andalusië. Zo kon ze haar ervaringen en enthousiasme voor haar nieuwe land delen met andere Spanje-‘aficionados’. Later schreef ze als freelancer ook voor de tijdschriften Spanje Magazine, Viva España en ESpanje en reisde – en doet dat nog steeds – regelmatig buiten de grenzen van Andalusië om de rest van Spanje ook beter te leren kennen.

In 2017 verscheen bij uitgeverij Edicola Else’s reisgids: Málaga, de leukste trips door stad en omgeving (nog steeds verkrijgbaar).  Málaga Else Beekman

Nu, veertien jaar na de oprichting is InSpanje.nl steeds meer het platform dat naadloos bij Else past. Met een combinatie van nieuws, achtergronden en reisinspiratie over het land waar ook haar kinderen zijn geboren en opgroeien.

En omdat er nog steeds zoveel moois te ontdekken valt, ontwikkelt Else nu ook een serie eGuides over Spanje. Spoiler: het eerste boek gaat over de prachtige stad Salamanca.

Volg InSpanje.nl op sociale media, abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!