Spaans onderzoek: Chocola maakt niet dik

door Else BeekmanElse Beekman
Gepubliceerd: Laatst gewijzigd
Spaans onderzoek: Chocola maakt niet dik

Hoe meer chocola iemand eet, hoe lager het algehele vetgehalte op het hele lichaam en rond de buik is. Dit is onafhankelijk van de rest van het dieet of de mate waarin iemand aan sport doet. De onderzoekers van de faculteit Medicijnen en Sportwetenschappen onderzochten in totaal 1.458 adolecenten tussen 12 en 17 jaar.

Het onderzoek over eetgewoonten en levensstijl van adolescenten ‘Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence Cross Sectional Study’ (Helena CSS), werd gesubsideerd door de Europese Unie en uitgevoerd in 9 landen, waaronder Spanje.

Hart- en vaatziekten

Garcia Magdalena Basin, auteur van het artikel in Nutrition, zegt dat ondanks dat chocola vaak wordt geassocieerd met een hoog gehalte aan verzadigd vet en suikers, onderzoek onder volwassenen de consumptie ervan nu in verband brengt met een lager risico op cardiometabole aandoeningen (hart- en vaatziekten)