Zoveel langer lunchen Spanjaarden helemaal niet

door Else BeekmanElse Beekman
Gepubliceerd: Laatst gewijzigd
Zoveel langer lunchen Spanjaarden helemaal niet

Dit resulteert uit een online enquete op de banensite Monster, onderdeel van Monster Worldwide Inc., dat actief is in 53 landen verspreid over 5 continenten.

Aan bezoekers werd tussen 2 en 16 januari 2012 de volgende stellingen voorgelegd:

– ik eet terwijl ik werk/neem geen pauze

– ik neem 15 minuten pauze

– ik neem minstens 30-45 minuten pauze

– ik neem 1 uur pauze

Volgens Monster.com vulden 10.646 personen de enquete in en de volgende (niet wetenschappelijke want alleen ingevuld door bezoekers van deze site) resultaten werden gevonden:

Lunchen

Wereldwijd neemt 34% van de werknemers tussen de 30 en 45 minuten de tijd om te lunchen, terwijl in Spanje 38% van de werknemers dit doet. 

23% van de Spanjaarden neemt een uur lunchpauze en 16% blijft doorwerken terwijl ondertussen iets makkelijks wordt genuttigd achter de computer. Wereldwijd neemt 30% geen pauze.

Doorwerken

Engelsen werken het meest door: 45% stopt niet om te eten. Van de Amerikaanse respondenten blijft 38% doorwerken, gevolgd door de Canadezen met 32%.

Aan het andere einde van het spectrum vinden we de Fransen, de Duitsers en de Spanjaarden voor wie de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag is. Hier zegt respectievelijk 32%, 28% en 23% een heel uur pauze te nemen.

Productiviteit

Opvallend is volgens de krant ABC dat in de landen met de hoogste productiviteit per werknemer, ook de meeste tijd wordt genomen om te ontspannen.

Van de Mexicaanse, Zweedse en Finse respondenten zegt respectievelijk 50%, 49% en 49% een half uur tot drie kwartier pauze te nemen. Slechts 11% werkt door tijdens het eten.

Langer dan een uur?

Jammer aan deze stellingen is wel dat de optie ‘ik lunch een uur of meer’ niet wordt gegeven. Wellicht dat dan de resultaten van de Zuid-Europese respondenten toch een iets andere werkelijkheid weergeven.

Lees hier meer over de resultaten.

Ook EuropaPress schreef erover.