Belgische tophockeyer Jérôme Dekeyser voegt zich bij Zuid-Spaanse hockeyclub

door admin
Belgische tophockeyer Jérôme Dekeyser voegt zich bij Zuid-Spaanse hockeyclub

Ook de Argentijn Lucas Vila, net terug uit Tokio, mag zich tot de nieuwste aanwinsten rekenen. “Dit seizoen krijgen we een show in La Estupa”, kondigt de hockeyclub van Benalmádena aan. De club, waarvan het eerste herenteam in de Spaanse Division de Honor B speelt, is erg verheugd over de komst van de twee internationale hockeysterren.

‘Keerpunt’

Diego Gavilán, zelf voormalig speler van het Spaanse nationale elftal en nu algemeen directeur van de club, zegt: “Voor een bescheiden familieclub als CHP Benalmádena betekent het hebben van twee spelers van dit niveau een keerpunt en een zeer belangrijke verandering. Niet alleen omdat dit het niveau van het eerste elftal zal verhogen, maar ook omdat Dekeyser en Vila spelers uit andere categorieën kunnen lesgeven en zo het niveau van de hele club kunnen verhogen”. 

Gavilán vervolgt: “Daarnaast zorgt het imago dat zij op internationaal niveau hebben ervoor dat Benalmádena zich plaatst op de wereldkaart van hockey. Dit, samen met de geplande vernieuwing van het veld en een aantal zeer belangrijke verbeteringen van de faciliteiten eromheen, maakt Benalmádena zeker tot een ideale hockey-bestemming.”

Aantrekkelijke ligging van hockeyclub

De ligging van de club in het centrum van de Zuid-Spaanse Costa del Sol met een mild en zonnig klimaat in de winter en een uitgebreide keuze aan faciliteiten zoals hotels en vrijetijdsbestedingen heeft ervoor gezorgd dat jaarlijks talloze teams van hoog niveau uit het buitenland en voornamelijk uit het koudere noorden van Europa naar Benalmádena afreizen voor trainingskampen ter voorbereiding voor EK’s, WK’s en competities.

Jérôme Dekeyser

De aanvaller en ex-strafcornerspecialist van de Red Lions Jérôme Dekeyser (1983) is een ware legende voor de Red Lions van België en heeft ruime ervaring in zowel de Belgische als de Nederlandse competitie. Hij speelde met de Red Lions de Olympische Spelen van 2008 in Peking en 2012 in Londen en nam na het EK 2013 in Boom afscheid van de nationale ploeg. Hockeyen in de Belgische eredivisie deed hij tot het seizoen 2016-2017 bij Orée – daarvoor was hij vier jaar bij Dragons en zeven jaar bij Braxgata actief – daarna op 36-jarige leeftijd maakte hij op spectaculaire wijze zijn comeback bij Leuven.

Lucas Vila

De Argentijn Lucas Vila (1986), won niet alleen zilver op de afgelopen Spelen, maar kon in Rio 2016 nog goud omhangen. “Spreken over Lucas Vila is zonder twijfel spreken over een van de beste spelers ter wereld en over een Olympisch kampioen die we in ons shirt zullen zien”, zegt CHP Benalmádena trots. Om het nieuws wereldkundig te maken heeft de club een video verspreid, die ook op deze pagina te zien is.  

Eerste thuiswedstrijd

De twee hockeysterren zullen met hun team op 18 september te zien zijn op Campo Municipal de Hockey El Retamar, “La Estupa” (naast de boeddha tempel) tijdens de eerste thuiswedstrijd binnen de Spaanse hockeycompetitie. Klik hier voor de lokatie van de club. 

CHP Benalmádena

Hockeyclub Benalmádena bestaat al ruim dertig jaar en heeft jeugdteams (m/v) die deelnemen aan Andalusische competities vanaf de categorie Benjamines (8-9 jaar) tot veteranen. Voor de allerkleinsten is er de ‘Escuela de Hockey’ waar kinderen vanaf 4 jaar op een speelse manier kennis met de sport kunnen maken. Vanwege de ligging aan de internationale kust spelen er ook veel andere nationaliteiten dan de Spaanse, waaronder Nederlanders, Belgen, Argentijnen, Ieren en Britten. Meer weten of aanmelden? Klik dan hier.

Dit vind je misschien ook leuk