Meer dan 20 gewonden bij veerbootongelukt tussen Ibiza en Formentera

door admin
Meer dan 20 gewonden bij veerbootongelukt tussen Ibiza en Formentera

De veerboot San Gwann van de rederij FRS had om 21:30 uur de haven van Ibiza verlaten en botste op het noordelijke eilandje Es Malvins. De rederij activeerde onmiddellijk het beveiligings-en noodprotocol en bracht de autoriteiten op de hoogte. 

Op het moment van het ongeluk waren in totaal 35 passagiers en 12 bemanningsleden aan boord van het schip. De bemanning heeft na de botsing de passagiers geholpen tot ze allemaal van boord waren. Naast de 10-jarige jongen is nog een andere passagier ernstig gewond geraakt. Samen met 7 minder ernstig gewonden zijn ze per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Het jongetje ligt op de IC in het ziekenhuis in Palma in ernstige, maar stabiele toestand. De andere gewonden zijn overgebracht naar het Can Misses ziekenhuis. 

De overige opvarenden zijn met een reddingsboot van de kustwacht overgebracht naar de haven van Ibiza en van daaruit zijn tien lichtgewonden overgebracht naar Can Misses en nog eens zes, evenens minder ernstig gewond, naar de polikliniek Nuestra Señora del Rosario. 

Op dit moment zijn de oorzaken van het ongeval nog onbekend. Het wordt onderzocht door de onderzoekscommissie voor maritieme ongevallen, de Guardia Civil en de maritieme kapitein van Ibiza. Minister Josep Marí sprak al wel over ’technische fouten’. 

De Duitse rederij FRS opereerde al twee maanden op deze route. Zoals gemeld door de openbare televisie van de Balearen, was er op het moment van het ongeval sprake van veel golven, wat de reddingstaken bemoeilijkte.

Dit vind je misschien ook leuk