Sterk groeiende vraag van Britten naar huizen in Spanje

door admin
Sterk groeiende vraag van Britten naar huizen in Spanje

De vastgoedmarkt zit wat dat betreft weer in de lift. Voor degenen die vastbesloten zijn om van de Spaanse levensstijl te genieten, zorgt Brexit alleen voor net wat meer hoofdpijn rond papierwerk. Dat heeft veel Britten er echter niet van weerhouden onroerend goed te kopen in de Spaanse hotspots van de Costa del Sol, Costa Blanca en de Balearen.

Meer reserveringen voor september dan ooit

Taylor Wimpey España heeft in september meer reserveringen gemaakt voor onroerend goed dan ooit in een septembermaand sinds de oprichting van het bedrijf in 1958. In feite zijn de cijfers voor september dit jaar verdrievoudigd ten opzichte van dezelfde maand in 2019.

Sales- en marketingdirecteur Marc Pritchard schreef dit toe aan de stijgende vraag vanuit het VK naar tweede huizen. Eveneens neemt het bedrijf een toenemende vraag war van binnenlandse Spaanse kopers die graag een tweede huis willen kopen.

Pritchard zegt dat reserveringen voor oktober er ook veelbelovend uitzien. “Britten zijn vrij om te vliegen met minder beperkingen en er is groeiend vertrouwen om opnieuw huizen in Spanje te kopen.”

Thuiswerktrend stimuleert de verkoop

De verandering in werkpraktijken, waarbij meer mensen vanuit huis kunnen werken, stuwt ook de verkoop omhoog. Pritchard: “Veel Britten zijn nu vrij om vanuit huis te werken en als ze een woning in Spanje kopen, kunnen ze dat doen met een nog grotere geografische flexibiliteit dan voorheen.”

Bekijk ook: Werken als digital nomad in Spanje

En waarom kiezen de Britten weer voor Spanje? De Britse huizenmarkt is oververhit en de prijzen op het platteland stijgen exponentieel. Spanje biedt in dat opzicht een betere prijs-kwaliteitverhouding. Voeg daar een gegarandeerd warme en droge zomer en een goede kwaliteit van leven aan toe en gezinnen of koppels zien hun kans schoon om na de pandemie weer in evenwicht komen.

Gouden Visa een optie voor een gemakkelijker verblijf

Hoewel het aanvragen van een verblijfsvergunning veel meer papierwerk vergt dan vóór Brexit, is er een gemakkelijkere route voor mensen die genoeg geld hebben om uit te geven. Kopers die 500.000 euro of meer besteden aan een woning kunnen een Gouden Visum aanvragen.
Dit visum stelt het hele Schengengebied open voor Britse kopers en zorgt er ook voor dat de belastingen lager zijn.

Lees hier meer over het Gouden Visum.

Dit vind je misschien ook leuk