Real Madrid wint 14e Champions League

door admin
Real Madrid wint 14e Champions League

Vandaag is de wedstrijd echter niet het meest besproken onderdeel van de avond. Ver voor de aftrap ontstonden er problemen bij de ingang van het stadion. De start liep 37 minuten vertraging op vanwege “veiligheidsproblemen”. De wedstrijdorganisatie is overal op sociale media bekritiseerd, waaronder tweets van Gary Lineker

Volgens officiële rapporten werden toegangshekken geblokkeerd omdat fans valse kaarten hadden. Dit betekende enorme wachtrijen buiten het stadion omdat mensen de toegang werd ontzegd. 

Gebrek aan organisatie

Echter, zoals gemeld en gefilmd door verschillende media, was het vooral het gebrek aan organisatie dat de problemen veroorzaakte. 20.000 Liverpool-fans stonden buiten het stadion te wachten, sommigen tot 4 uur. De daarvoor bestemde ruimte was bij lange na niet groot genoeg, waardoor de fans opeengepropt stonden. De Franse politie controleerde de kaartjes letterlijk één voor één en droeg de fans vervolgens op om 2 tourniquets te gebruiken.

Pepperspray en traangas

Ondertussen begonnen wat leek op lokale jongeren over de hekken te klimmen en het stadion in te rennen. De politie begon vervolgens willekeurig pepperspray en traangas in te zetten tegen de wachtende fans buiten de hekken. Sommige lezers zullen de scènes in deze videobeelden van Gunners Daily op deze pagina schokkend vinden.

Openingsceremonie

Ruim na de aangegeven aftraptijd kwamen de spelers het veld op voor hun warming up. Dit werd gevolgd door de officiële openingsceremonie met zangeres Camila Cabello.

De wedstrijd

Uiteindelijk begon de wedstrijd om 21.37 uur lokale tijd. Beide partijen leken verdedigend te spelen en er was weinig actie. Real Madrid kreeg een corner, maar de kans werd verspeeld. Liverpool had een paar schoten op doel, maar niets te dreigend. De wedstrijd ging verder als een schaakspel.

Liverpool kreeg daarna de eerste kans met een corner, Henderson leverde een krachtig schot af, maar kwam niet in de buurt van het doel.

VAR

Toen, net voor rust, vond de eerste echte actie plaats. Er was verwarring tussen de keeper van Liverpool en zijn verdedigers, waardoor Benzema de bal het goal in kon schieten. De vraag was vervolgens of het buitenspel of een penalty was. De scheidsrechter liet de beslissing over aan de VAR. Na minutenlang wachten bleek het geen goal te zijn omdat Benzema buitenspel stond toen hij de bal voor de tweede keer ontving in het strafschopgebied. 

Tweede helft van de Champions League-finale

Liverpool begon met de overhand aan de tweede helft en twee doelpogingen van Salah werden geweerd. In de 59e minuut schreef de 21-jarige Vini Jr. geschiedenis en scoorde het doelpunt van zijn leven. Salah probeerde de stand gelijk te trekken met nog vier gevaarlijke pogingen, maar telkens weer verrichtte Courtois enkele geweldige reddingen.

Toen kwam er in de laatste minuten van de wedstrijd een rake kans voor Madrid met een knappe één-twee van Benzema en Vini Jnr, maar de bal werd onderschept. Met zes minuten blessuretijd deed Courtois in de voorlaatste minuut opnieuw een spectaculaire redding. 

Real Madrid werd voor de 14e keer Champions League-winnaar.

Dit vind je misschien ook leuk