Natuurbrand Alicante bereikt Valencia en is nog altijd niet onder controle

door admin
Natuurbrand Alicante bereikt Valencia en is nog altijd niet onder controle

Momenteel zijn zo’n vijftig eenheden (dertig in Castellón en twintig in Alicante) vanuit de lucht aan het werk om de natuurbrand te blussen. Vanwege de onvoorspelbare wind is het extreem moeilijk om de brand onder controle te krijgen en moeten eenheden op sommige momenten stoppen met blussen omdat de omstandigheden te gevaarlijk zijn.

Evacuaties en gewonden door branden in Spanje

Op maandag werd bekendgemaakt dat inwoners van diverse gemeentes hun huizen hebben moeten verlaten vanwege de naderende brand. Vanwege de veranderende weersomstandigheden, en het feit dat de brandweer de branden niet onder controle krijgt, is in de nacht van dinsdag op woensdag besloten om ook inwoners van de gemeente Sacañet (Castellón) te evacueren. Op woensdagochtend raakte zelfs een brandweerman gewond tijdens het blussen in Bejís (Castellón).

Paniek in Renfe-trein tussen Valencia en Zaragoza

Ook raakte tientallen passagiers van een Renfe-trein op dinsdag gewond toen de trein stil kwam te staan tussen Masadas Blancas en Barracas omdat de brand te dichtbij kwam. Dit gebeurde op het traject tussen Valencia en Zaragoza. Vanwege de plotselinge verandering van de wind, sloegen de vlammen richting enkele wagons.

Passagiers sloegen de ruiten in om te vluchten en tijdens deze paniek liepen drie passagiers ernstige brandwonden op. Tientallen andere mensen hadden last van de rook die zij hadden binnengekregen. De getroffen passagiers werden ter plekke behandeld door ambulancepersoneel, één persoon werd per helikopter naar het ziekenhuis in Valencia gebracht. Passagiers die op aanraden van de machinist in de trein bleven, zijn niet gewond geraakt.

Duizenden hectare grond verwoest door brand ontstaan in Vall d’Ebro

Volgens voorlopige schattingen is er in de provincie Valencia tot op heden een gebied tussen de 3.800 en 4.000 hectare in vlammen opgegaan, zo verklaarde Ximo Puig, de regiopresident van Valencia.

In totaal heeft de brand in Vall d’Ebo een gebied van 11.500 hectare verwoest, met een omtrek van maar liefst 80 kilometer. Volgens het coördinatiecentrum is de brand nog steeds op alle fronten actief. De hoop is dat vanwege de hogere luchtvochtigheid, en hopelijk veel neerslag, de brand zich woensdag minder snel zal ontwikkelen. Desalniettemin moet de brandweer rekening houden met het onvoorspelbare weer op woensdag.

Dit vind je misschien ook leuk