Beroemde Netflix-serie The Crown opnieuw in Spanje voor vijfde seizoen

door admin
Beroemde Netflix-serie The Crown opnieuw in Spanje voor vijfde seizoen

Bronnen dichtbij de Emmy Award-winnende blockbuster lieten aan de Spaanse nieuwssite Diario Sur laten weten dat de opnames vanaf 27 september starten in het mondaine Puerto Banús en op het exclusieve en zeer luxe resort La Zagaleta.

Wisseling van de wacht in vijfde seizoen The Crown

De opnames gaan verder waar het vierde seizoen van The Crown eindigde, beginnend in de jaren ’90. Elizabeth Debicki speelt de volwassen Diana en neemt hiermee de rol over van Emma Corrin die in seizoen 4 de jongere versie van Lady Di speelde. Actrice Olivia Colman geeft het stokje door aan Imelda Staunton voor de rol van Queen Elizabeth. Prince Charles zal nu worden gespeelt door Dominic West in plaats van de jongere versie die door Josh O’Connor werd vertolkt.

Cast van The Crown ook in eerdere seizoenen in Spanje

Het is niet de eerste keer dat de serie over het Britse koningshuis werd opgenomen in Spanje. In het derde seizoen van The Crown werd het Torremolinos Palacio de Ferias omgebouwd tot een vliegveld uit de jaren ’60. Ook kwam de cast van de Netflix-serie in het vierde seizoen terug voor opnames in Spanje.

Spaanse plekken gebruikt voor opnames andere kant van de wereld

Hoewel de Britse royals een officieel bezoek aan Australië aflegden, bleken de scènes in werkelijkheid zijn opgenomen in Málaga, Cádiz en Almería. Een van de voorbeelden is de bovenste verdieping van het AC Malaga Palacio hotel. Hierbij lijkt het alsof Charles en Diana tijdens een officieel bezoek uitkijken over de Australische stad Brisbane, maar staan ze in werkelijkheid op het dak van het hotel.

In andere scènes was Margaret Thatcher te zien in het Gran Hotel Miramar. Ook werden opnames gemaakt in de tuinen van Concepción met de acteurs Emma Corrin en Josh O’Connor waar het leek alsof de royals door het Australische Adelaide reden in een auto.

Liefhebbers Netflix-serie nog even geduld

Liefhebbers van de serie moeten echter nog even geduld hebben. Netflix maakte afgelopen weekend bekend dat het vijfde seizoen van The Corwn pas in november 2022 te zien zal zijn. In dit seizoen komen onder meer de huwelijksperikelen van prins Charles en prinses Diana aan bod.

Dit vind je misschien ook leuk